Régnard Bourgogne Vézelay Les Clos 2020
€18,50

Régnard Bourgogne Vézelay Les Clos 2020

De kleur heeft lichtgroene reflecties. De wijn begint met frisse citrusaroma’s als citroen en grapefruit. Puur en fris in de mond met een vlezige textuur, fruitige aroma’s en een crispy afdronk. ...Meer informatie

Iets langere levertijd. Voor meer informatie mail ons op [email protected]

Régnard Bourgogne Vézelay Les Clos 2020

Vézelay, iets ten noordoosten van Chablis, herbergt de wijngaarden voor deze wijn, afkomstig van de heuvel van Vézelay, ook wel de "eeuwige heuvel" genoemd. Deze wijngaarden gaan terug tot de Gallo-Romeinse tijd. Aan het einde van de 9e eeuw bloeide de wijngaard op door de oprichting van het Benedictijner klooster.

De 12e-eeuwse Basiliek van Sint-Maria Magdalena werd gebouwd, waardoor Vézelay een belangrijke bedevaartsplaats werd en het startpunt van de reis naar Santiago de Compostela.

In de 14e en 15e eeuw bloeide de kunst van het wijnmaken op, en de Hertogen van Bourgondië bezaten hun landgoederen. De wijngaard van Vézelay breidde zich uit tijdens de 18e eeuw.

Opgericht in 1860 door Monsieur Régnard, staat Maison Régnard bekend als een van de oudste en meest prestigieuze huizen in Bourgondië. In 1984 nam Baron Patrick de Ladoucette de leiding over, waarbij hij de stijl en typiciteit van de wijnen behield en verbeterde.

Met diep respect voor traditie produceert Maison Régnard de 7 Grands Crus van Chablis (Les Clos, Bougros, Blanchots, Grenouilles, Preuses, Valmur en Vaudésir), de 5 belangrijkste Premiers Crus (Fourchaume, Montmains, Vaillons, Montée de Tonnerre en Mont de Milieu), Chablis en Petit Chablis.

In 1992 introduceerde Baron Patrick de Ladoucette de Grand Régnard, een speciale cuvée gepresenteerd in een unieke fles, geselecteerd uit de beste Chablis percelen van het huis. Deze cuvée belichaamt jaarlijks de jeugd en het fruit van Chablis.

  • Herkomst: Bourgogne, Frankrijk
  • Druivensoort: Chardonnay
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Fris, fruitig, mineraliteit
  • Houdbaarheid: 3-5 jaar
  • Vinificatie: RVS
  • Serveertemperatuur: 10-12 graden
  • Glasadvies: Bourgogne glas
  • Lekker bij: Licht gevogelte, voorgerechten met vlees
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »