Régnard Bourgogne Blanc Retour des Flandres 2021
€21,95

Régnard Bourgogne Blanc Retour des Flandres 2021

Elegante typische Bourgogne Chardonnay. Minerale aroma's verweven met geel fruit en subtiele nuances van kruiden. Ook de smaak is typisch voor Bourgogne wit met rijp fruit en kruiden, elegant en mineralig. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Régnard Bourgogne Blanc Retour des Flandres 2021

In 1860 richtte Monsieur Régnard Maison Régnard op, een van de oudste en meest gerenommeerde huizen in Bourgogne. In 1984 nam Baron Patrick de Ladoucette het domein over en zette de traditie voort met verbeteringen in de wijnstijl en kenmerken.

Met diepe respect voor traditie presenteert Maison Régnard 7 Grands Crus van Chablis (Les Clos, Bougros, Blanchots, Grenouilles, Preuses, Valmur en Vaudésir), de 5 belangrijkste Premiers Crus (Fourchaume, Montmains, Vaillons, Montée de Tonnerre en Mont de Milieu), Chablis en Petit Chablis.

In 1992 introduceerde Baron Patrick de Ladoucette de Grand Régnard, een speciale cuvée in een unieke fles, gemaakt van de beste Chablis-percelen van het huis. Deze cuvée belichaamt jaarlijks de jeugd en het fruit van Chablis.

Alcoholische gisting vindt plaats in roestvrijstalen tanks, terwijl 2/3 van de malolactische gisting in stalen tanks en 1/3 in eikenhouten vaten plaatsvindt. Rijping gebeurt in eikenhouten vaten.

De kleur van de wijn schittert goud met groene schakeringen. De neus combineert minerale tonen met geel fruit en subtiele kruidige nuances. De smaak, typisch voor Bourgogne wit, presenteert rijp fruit en kruiden, elegantie en een mineralige toets. De afdronk is lang en fris, met een zijdezachte structuur.

  • Herkomst: Bourgogne, Frankrijk
  • Druivensoort: Chardonnay
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Fris, rijp, kruidig, mineraliteit
  • Houdbaarheid: 3-5 jaar
  • Vinificatie: Zie omschrijving / info
  • Serveertemperatuur: 10-12 graden
  • Glasadvies: Bourgogne glas
  • Lekker bij: mooie rijkere visgerechten, asperges met Hollandaisesaus
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »