Quinta Nova de Nossa Senhora do Carmo Pomares Branco 2021 Dozenkorting!!
€11,95

Quinta Nova de Nossa Senhora do Carmo Pomares Branco 2021

Pomares Branco is een blend van de lokale viosinho, gouveio en rabigato uit de Douro, Portugal. Een echte zomerse wijn met frisse smaken van citrus en nectarine gecombineerd met een lichte kruidigheid. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Quinta Nova de Nossa Senhora do Carmo Pomares Branco 2021

Quinta Nova de Nossa Senhora do Carmo is sinds 1999 in handen van de familie Amorim. Net als de rode wijn van het huis, de Terroir Blend, komen de druiven voor deze witte wijn ook uit Cima Corgo, een subzone van de Douro-vallei. De wijnstokken hebben een gemiddelde leeftijd van 20 jaar. De druiven worden vergist in RVS tanks op een lage temperatuur van 11 tot 12 graden om de fruitige frisheid te bewaren. Daarna rijpt de wijn vier maanden 'sur lie', dat wil zeggen: de wijn blijft vier maanden in contact met de (inmiddels dode) gistcellen. Dit maakt de wijn iets ronder van smaak en draagt bij aan de houdbaarheid.

Het wijnhuis: Quinta Nova

Quinta Nova de Nossa Senhora do Carmo is een plaats van extreme schoonheid in het hart van de Dourovallei. Het ligt in het hart van de Douro-vallei en strekt zich uit over een afstand van 1,5 km aan de noordoever van de rivier, op een oppervlakte van 120 hectare. Het domein kent een geschiedenis die langer is dan 250 jaar. Het pand toont geconserveerde bouwwerken met het originele keldergebouw uit 1764. Het domein, dat tot in de 18e eeuw in Koninklijke handen was, is sinds 1999 volledig in het bezit van de Amorim familie. De familie had al een connectie met wijn doordat ze in de kurkbusiness zitten. Ondertussen is de droom uitgekomen en het project is nu in handen van de 4e generatie van het gezin. De passie voor de Douro, de ondernemende en visionaire geest van de 4e generatie van de Amorims luidde een nieuw tijdperk in, in de geschiedenis van het landgoed en zijn wijnen. De familie begon aan een traject van innovatie en groei, waarmee het de wijnen naar een hogere kwaliteit bracht. Vandaag de dag zijn balans, elegantie en karakter sleutelwoorden die de toewijding van de familie onderstrepen.

Viticultuur

Het domein heeft een oppervlakte van 120 hectare en het strekt zich uit over een afstand van 1,5 km aan de noordoever van de rivier. Van deze wordt 85 hectare beplant met zorgvuldig onderhouden wijnranken. Allemaal ‘ingelijst’ in het prachtige en unieke UNESCO-landschap. Het terroir van Quinta Nova is de grond samengesteld uit grijsschots. Hierbij is het nog steeds mogelijk om wijnstokken te zien die zijn geplant in terrassen. De terroir omvat hellingen van meer dan 45º en bereikt een maximale hoogte van 297m. Het gemiddelde aantal aangeplante wijnstokken is 3.500 wijnstokken per hectare, wat resulteert in gemiddelde producties van 4000 kilo per hectare. De lage luchtvochtigheid in het gebied zorgt ervoor dat de druiven hoog geconcentreerd zijn, zowel in suikergehalte als in kleur. De wijngaarden, met een geïntegreerd productiesysteem, zijn geplant op het zuiden en het westen en zijn onderhevig aan de heetste en droogste winden. Dit betekent een snellere rijping en een betere kwaliteit van de most. Het mediterrane microklimaat vertaalt zich in zeer hete zomers en zeer koude en regenachtige winters, met jaarlijkse gemiddelde regenval rond de 400 mm. Hierdoor worden de er zeer geconcentreerde, verschillende en gestructureerde wijnen gemaakt. Zoals alleen deze regio te bieden heeft.

Het gebied: Dourovallei

De Dourovallei is onbetwist een van ´s werelds mooiste wijngebieden. Als een zilveren ader slingert de rivier de Douro zich langs de steile wijnhellingen, sinds mensenheugenis beplant met druivenstokken. Omdat de hellingen zo steil zijn, staan veel druiven in terrassen aangeplant. Het gebruik van machines is vrijwel onmogelijk. Alleen door een andere manier van aanleg van de wijngaarden, zoals de afgelopen jaren stap voor stap gebeurt, is een geleidelijke mechanisatie van het werk mogelijk. De wijngaarden staan vol met voor de streek typische port druivenrassen als Touriga Nacional, Tinta Cão, Tinta Roriz, Tinta Barroca, Touriga Franca, Tinta Amarela. Deze eigen druiven zijn bij uitstek bestand tegen de zinderende hitte die in de zomermaanden in het Dourodal kan heersen. Sterker nog, deze druiven vormen de hoeksteen van de kwaliteit van port. Ze leveren in het najaar de diepgekleurde wijnen op die tot vurige port wordt verwerkt. De beste port komt van de wijngaarden meer landinwaarts, richting Spaanse grens, en altijd van de wijngaarden met uitzicht op de rivier de Douro of een van zijn zijtakken. De mooiste wijngaarden hebben een ondergrond van puur graniet, een gesteente dat de warmte overdag opneemt en vasthoudt, en in de nacht weer uitstraalt, om de druiven perfect te laten rijpen.

  • Herkomst: Douro, Portugal
  • Druivensoort: viosinho, gouveio, rabigato
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Rijp, fruit en mineraliteit
  • Houdbaarheid: 3-5 jaar
  • Vinificatie: 4 maanden rijping sur Lie
  • Serveertemperatuur: 10-12 graden
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij: aperitief, bij salades of lichte visgerechten
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »