Ponte Levatoio Montepulciano d'Abruzzo 2021 Laatste flessen van deze vintage!
€8,35 €7,95

Ponte Levatoio Montepulciano d'Abruzzo 2021

Soepele wijn, gemaakt van 100% montepulciano d'abruzzo. Niet de verwarren met het dorpje Montepulciano in Toscane, het gaat hier om de druif uit Abruzzo. Robijnrode wijn, barstensvol rijp fruit, milde tannine en een aangename frisheid ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Ponte Levatoio Montepulciano d'Abruzzo 2021

Montepulciano d'Abruzzo. De druif geeft volrode wijnen met aroma's van donker fruit en plezierige kruidigheid. Het is het op één na meest aangeplante zwarte druivenras in Italië, na de beroemde sangiovese. De wijngaarden strekken zich uit van de kustheuvels tot in de hellingen van Maiella. Na de oogst worden de druiven vergist in RVS tanks om het fruitige karakter te behouden. Het resultaat is een fruitige wijn met aroma's van morello-kersen, zwarte bessen en een hint peper.

Cantina Tollo zag in 1960 het levenslicht, toen een groep wijnboeren besloot dat het tijd werd om de wijntraditie van de streek in ere te herstellen. In die tijd verlieten veel Italianen het platteland op zoek naar een betere toekomst in de steden. Het werd tijd voor verandering. De Abruzzen zit vol met coöperaties, waarbij de meeste zich vooral richten op kwantiteit in plaats van kwaliteit. Cantina Tollo pakte het vanaf het begin anders aan, juist om de Abruzzen weer aantrekkelijk te maken. Wat begon met 19 wijnboeren is uitgegroeid tot een groep van 800 vandaag de dag. Met een totaal bezit van 2700 hectare zijn ze groot, maar verliezen kwaliteit niet uit het oog. Cantina Tollo maakt goede, vriendelijke geprijsde wijnen, die op veel plekken in de wereld verkocht worden.  

  • Herkomst: Abruzzo, Italië
  • Druivensoort: Montepulciano d'Abruzzo
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Fruitig, droog, toegankelijk
  • Houdbaarheid: 2-3 jaar
  • Vinificatie: stainless steel
  • Serveertemperatuur: 16-18 graden
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij: antipasti, een groentestoof of een pizza funghi.
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »