Bodega Otronia Chardonnay Organic "Block 3 & 6" 2018
€59,25

Bodega Otronia Chardonnay Organic "Block 3 & 6" 2018

Houtgelagerde, cool climate chardonnay uit Chubut, een van de meest zuidelijke wijnstreken van Argentinië en dus van de wereld. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Otronia Chardonnay Organic "Block 3 & 6" 2018

Als je aan Argentijnse wijnen denkt, denk je al snel aan Mendoza, waar het gros vandaan komt. Bodegas Otronia ligt 1.400 kilometer ten zuiden van het epicentrum van de Argentijnse wijnindustrie. Op de 45e breedtegraad - in Chubut, Patagonië - maakt Bodegas Otronia prachtige wijnen. De wijnen worden in de derde week van maart geoogst, meteen geperst en vergist op een lage temperatuur van 15 graden. Malolactische omzetting wordt geblokkeerd om het levendige, frisse karakter van de wijn te behouden. Vervolgens rijpt de wijn zestien maanden op Franse foeders. Dit maakt de wijn zachter en ronder van smaak.

Bodega Otronia

Patagonia Extrema, zo worden de wijnen van Bodega Otronia gelabeld en dat is zeker terecht. Deze bodega bevindt zich namelijk in de zuidelijkste regio van Argentinië in Sarmiento, Chubut, op de 45e breedtegraad. Hiermee behoren de wijngaarden tot de meest zuidelijke van de wereld.

Om je een perspectief te geven: Chubut ligt 1400 kilometer ten zuiden van de Mendoza met ongeveer gelijke afstand tussen de Atlantische Oceaan en het begin van de Andes. Concreet betekent dat: heftige weersomstandigheden. Forse windsnelheden van soms wel 110 kilometer per uur, lage regelval tot slechts 220 mm per jaar en ijzige kou en vorst. Niet makkelijk om hier te boeren, Maximo Rocca, de commerciële directeur van Bodega Otronia, noemt het ‘‘a new way of winemaking in a new world of wine production”.

Er heerst een continentaal klimaat met een gemiddelde jaartemperatuur van elf graden, vergelijkbaar met Champagne, met hete dagen in de lente en de zomer. Druiven hebben deze ‘thermische schok’ nodig voor rijping en de concentratie van suikers en smaken. Tegelijkertijd zorgen de koele nachten ervoor dat de druiven hun natuurlijke zuurgraad - hun frisheid - behouden. Bodega Otronia bezit in totaal 50 hectare aan wijngaarden, die aangeplant zijn met druivenrassen die perfect passen bij het koele klimaat van de streek. Denk aan chardonnay, pinot noir, pinot gris en de aromatische gewürztraminer.

Bodega Otronia

  • Herkomst: Chubut, Patagonië, Argeninië
  • Druivensoort: Chardonnay
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Het Patagonische klimaat en terroir geeft de wijn een unieke frisheid en levendigheid mee. Ziltig, puur met tegelijkertijd een volle, rijke structuur door de houtlagering.
  • Houdbaarheid: 10 jaar
  • Vinificatie: geperst en vergist op een lage temperatuur van 15 graden. Malolactische omzetting wordt geblokkeerd om het levendige, frisse karakter van de wijn te behouden. Vervolgens rijpt de wijn zestien maanden op Franse foeders
  • Serveertemperatuur: 8-10 graden
  • Glasadvies: Bourgogne glas
  • Lekker bij: salade met witte peer en feta. Ook een topcombinatie met zalm en citroen uit de oven.
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »