Lupo Meraviglia Uno di Uno Primitivo Rose 2023 Nieuwe Vintage!
€8,95

Lupo Meraviglia Uno di Uno Primitivo Rose 2023

Ontdek de betoverende Lupo Meraviglia Uno di Uno Primitivo Rosé 2023. Een weelderige rosé die de rijke tradities van Puglia viert met zijn verfijnde smaken en elegante structuur. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Lupo Meraviglia Uno di Uno Primitivo Rosé 2023

Een verfijnde rosé die de ziel van Puglia vangt.

De Lupo Meraviglia Uno di Uno Primitivo Rosé 2023 is een juweel uit Puglia, gedrenkt in de warme zon en doordrenkt van de rijke tradities van de regio. Gemaakt door het gerenommeerde wijnhuis Lupo Meraviglia, is deze rosé een eerbetoon aan het vakmanschap en de passie van de wijnmakers.

De wijnmaker hanteert een unieke methode in zijn vinificatieproces, waarbij hij molenstenen gebruikt tijdens de fermentatie. Deze traditionele aanpak heeft zijn wortels diep in de geschiedenis van Apulië, waar de eerste wijnmakers al gebruik maakten van deze techniek. Historische vondsten in het Salento-gebied bevestigen het gebruik van deze methode door de eeuwen heen.

De specifieke vorm van de stenen - plat, breed en volledig open - bevordert het contact tussen de druivenmost en de schil, wat resulteert in een snellere opname van zuurstof tijdens de fermentatie. Dit draagt bij aan een verbeterde fermentatie.

Tegenwoordig worden moderne roestvrijstalen molenstenen gebruikt, die qua vorm en eigenschappen overeenkomen met de originele stenen. De resulterende wijn, die geen eikenhoutveroudering heeft ondergaan, vertoont een robuuste structuur en een intense concentratie. Door de volledige extractie van de druivenschil en de verhoogde zuurstofniveaus tijdens het fermentatieproces, worden rijpere tannines geproduceerd, die zachter zijn en langer aanhouden.

De druiven, zorgvuldig geselecteerd uit de wijngaarden van Puglia, ondergaan een delicate vinificatie in roestvrijstalen tanks om de frisheid en de natuurlijke aroma's te behouden. Het resultaat is een prachtige rosé met een rijke, elegante smaak en een verleidelijke aroma van sappige rode bessen en zachte bloemige tonen.

Proefnotitie:

Deze rosé opent met levendige aroma's van rijpe rode bessen en florale tonen. In de mond onthult het een zijdezachte textuur met een verfrissende zuurgraad en een elegante afdronk.

Onderscheidingen:

James Suckling: 92 punten

Robert Parker: 90 punten

Wine Spectator: 91 punten

Luca Maroni: 93 punten

Eten dat goed past:

Deze rosé past perfect bij lichte gerechten zoals salades, gegrilde vis en schaaldieren.

Over het wijnhuis:

Lupo Meraviglia is een vooraanstaand wijnhuis gevestigd in Puglia, Italië. Met een diepgewortelde passie voor het maken van hoogwaardige wijnen, streven ze ernaar om de unieke karakteristieken van de regio te vangen in elke fles.

  • Herkomst: Puglia, Italië
  • Druivensoort: Primitivo
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Fruitig, licht, bramen, bessen
  • Houdbaarheid: 2-3 jaar
  • Vinificatie: Zie omschrijving / info
  • Serveertemperatuur: 8-10 graden
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij: Geweldig als fris aperitief, ideaal bij vis en gezouten vlees, voorgerechten en wit vlees
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »