Jean Baptiste Jessiaume Givry 2022
€34,95

Jean Baptiste Jessiaume Givry 2022

Een verfijnde expressie van Givry met intens zwart fruit, geduldig gerijpt voor een buitengewone smaakervaring. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Jean Baptiste Jessiaume Givry Rouge 2022

Een meesterwerk van zwart fruit en elegantie.

De favoriete Bourgognewijn van Henri IV was een van de Côte Chalonnaise. Geproduceerd in de gemeenten Givry en zijn Poncey, Cortiambles en de gehuchten Russilly, Dracy-le-Fort en Jambles. Een klein paradijs voor de wijngaarden die sinds 1946 erkend zijn onder hun appellatie sinds 1946, omringen wat sinds de Middeleeuwen een versterkte locatie was sinds de middeleeuwen. Bruine kalkhoudende of kalkhoudende bodems afkomstig van de modificatie van de Jurassische en klei-kalkachtige Oxfordische kalksteen. Het grootste deel van de wijnstokken ligt op het oosten/zuidoosten en het zuiden op een hoogte tussen 240 en 280 meter.

Proefnotitie:

Jean Baptiste Jessiaume Givry Rouge 2022 is een waar kunstwerk in helderrood met violette reflecties. De neus onthult een intense aroma-intensiteit van zwart fruit en sappige frambozen. Zijn zachtheid en gulheid bieden een prachtig evenwicht met een indrukwekkende aromatische persistentie die lang blijft hangen.

Eten dat goed past:

Combineer deze rijkelijke wijn met geroosterde eend, lamsrack of paddenstoelengerechten voor een ongeëvenaarde smaakervaring.

Over het wijnhuis:

Jean Baptiste Jessiaume staat bekend om zijn toewijding aan vakmanschap en produceert wijnen van uitzonderlijke kwaliteit die het Bourgondische terroir belichamen.

  • Herkomst: Givry, Côte Chalonnaise, Bourgogne
  • Druivensoort:
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: medium bodied, verfijnd
  • Houdbaarheid: 3-5 jaar
  • Vinificatie: Handmatige oogst, ontstelen, koude maceratie, temperatuurregeling, 30 dagen vatting, 15 maanden rijping (12 maanden in vaten, waarvan 10% nieuw)
  • Serveertemperatuur: 16-18°C
  • Glasadvies: Bourgogne Glas
  • Lekker bij: geroosterde eend, lamsrack of paddenstoelengerechten
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »