Jean Baptiste Jessiaume Bourgogne Pinot Noir 2022
€27,95

Jean Baptiste Jessiaume Bourgogne Pinot Noir 2022

Ontdek de elegantie van deze Bourgogne Pinot Noir 2022. Met zijn verleidelijke aroma's, zijdezachte textuur en een stijl die de ware aard van de druivensoort vertegenwoordigt, brengt deze wijn de essentie van zijn terroir tot leven. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Jean Baptiste Jessiaume Bourgogne Pinot Noir 2022

Verfijnde Bourgondische charme in elke slok

De Jean Baptiste Jessiaume Bourgogne Pinot Noir 2022, met zijn robijnrode kleur en zeer fijne en fruitige bouquet van rode bessen, ondergaat een zorgvuldig handmatig proces. De 100% ontsteelde oogst wordt rigoureus geselecteerd en ondergaat koude maceratie gedurende 6 tot 8 dagen vóór de gisting, met strikte temperatuurregeling. De rijping van 12 maanden, waarbij 70% in tanks en 30% in vaten plaatsvindt, resulteert in een wijn die de essentie van zijn druivensoort op een evenwichtige en representatieve manier belichaamt. De smaak is soepel met fijne tannines, waardoor deze wijn een perfecte balans tussen karakter en verfijning biedt.

Proefnotitie:

Een robijnrode kleur met een zeer fijn en fruitig bouquet van rode bessen. Soepel met fijne tannines in de mond, een evenwichtige wijn die de stijl van zijn druivensoort zeer representatief weergeeft.

Onderscheidingen:

James Suckling: 91 punten

Wine Spectator: 90 punten

Eten dat goed past:

Perfect bij gegrilde zalm, gevogelte, of een kaasplateau.

Over het wijnhuis:

Jean Baptiste Jessiaume, gevestigd in Bourgogne, staat bekend om zijn toewijding aan het produceren van topkwaliteit wijnen die de unieke terroir van de regio weerspiegelen. Met een rijke erfgoed in wijnmaken combineert het huis traditie met innovatie.

  • Herkomst: Bourgogne, Frankrijk
  • Druivensoort: Pinot Noir
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Elegant en fruitig
  • Houdbaarheid: 5-8 jaar
  • Vinificatie: Handmatige 100% ontsteelde oogst, koude maceratie 6-8 dagen, rijping 12 maanden (70% in tanks, 30% in vaten)
  • Serveertemperatuur: 16-18°C
  • Glasadvies: Bourgogne glas
  • Lekker bij: Zie omschrijving / info
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »