Gruber Röschitz Reipersberg Grüner Veltliner 2022
€15,95

Gruber Röschitz Reipersberg Grüner Veltliner 2022

Dit is toch wel één van de toppers onder de Grüner Veltliner wijnen. Deze DAC Terrasse Reipersberg is prachtig diep strogeel van kleur en heeft een elegante maar ook krachtige stijl. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Gruner Veltliner Terasse Reipersberg Gruber 2022

De wijnstokken zijn van west naar oost geplant zodat het blad de druiven tegen te veel zon beschermt, maar de ranken genieten tot laat in de middag van de zonnestralen. Hierdoor kunnen de druiven zachtjes rijpen. Een lange rijpingstijd is namelijk van groot belang. De oogst van de druiven vind plaats in medio oktober . De druiven worden 10 uur gefermenteerd aan de hand van het maceratie proces, in roestvrijstalen tanks. Diepe grond boven gesteente; onmiskenbare mineraliteit; terrasvormige wijngaard op het zuiden; wijnstokken zijn tot 60 jaar oud. Kruidige en peperige grüner veltliner die goed oudert!

Dit is toch wel één van de toppers onder de Grüner Veltliner wijnen. Deze DAC Terrasse Reipersberg is prachtig diep strogeel van kleur en heeft een elegante maar ook krachtige stijl. De wijn komt uit het wijngebied Weinviertel in Niederösterreich, het 1e gebied in Oostenrijk met een DAC voor Riesling en Grüner Veltliner wijnen en sinds 2009 ook een Weinviertel DAC Reserve. Niederösterreich is een van de 3 Oostenrijkse deelstaten die zijn gedefinieerd als een aparte wijnstreek. Deze bijzondere streek, van de Donau tot aan de grens met Tsjechië in het noorden en die met Slowakije in het oosten, is het grootste wijngebied van Oostenrijk. In het gebied bestaat de bodem voornamelijk uit löss die een vrij hoog kalkgehalte heeft. Dat zorgt voor wijnen met een sterke aromatische kracht, en een vol karakter, en daarvan is deze mooie Grüner Veltliner een uitstekend voorbeeld. De wijn wordt geproduceerd door het Oostenrijkse topwijnhuis Gruber Röschitz. 

 

Smaakprofiel

Deze aantrekkelijke witte wijn heeft heerlijke aroma's van kruiden, een vleugje groene peper, gele pruimen, appel en bloemen. De wijn is droog en soepel en smaakt mooi sappig met een heerlijk zuurtje en een lichte rijpe appel smaak. De wijn kan goed als aperitief geserveerd worden, en smaakt ook heerlijk bij rijst- en risottogerechten, frisse salades met bijvoorbeeld geitenkaas, en bij zachte kaasjes.

  • Herkomst: Weinviertel, Oostenrijk
  • Druivensoort: Grüner Veltliner
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Fris, rijp, mineralig
  • Houdbaarheid: 3-5 jaar
  • Vinificatie: RVS
  • Serveertemperatuur: 8-10 graden
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij:
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »