Glenelly Estate Lady May 2016
€43,75

Glenelly Estate Lady May 2016

Geniet van de uitmuntende Glenelly Lady May 2016, een krachtige blend van Cabernet Sauvignon en Petit Verdot. Een Zuid-Afrikaanse schat in elke fles. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Glenelly Lady May 2016

Een meesterwerk van Cabernet Sauvignon

De Glenelly Lady May 2016 is een sublieme creatie van het gerenommeerde wijnhuis Glenelly Estate in Stellenbosch, Zuid-Afrika. Deze prachtige rode wijn is een eerbetoon aan Lady May, de moeder van eigenaresse May-Eliane de Lencquesaing.

De wijn is samengesteld uit een blend van Cabernet Sauvignon en Petit Verdot-druiven, die gedijen in het unieke terroir van Stellenbosch. Het jaar 2016 was bijzonder gunstig voor de druiven, wat resulteerde in een wijn van buitengewone kwaliteit.

De Glenelly Lady May 2016 heeft een dieprode kleur en een verleidelijke neus van zwarte bessen, pruimen en een vleugje vanille. De smaak is rijk en evenwichtig, met zachte tannines en een lange afdronk. Deze wijn belichaamt elegantie en finesse, met de kracht en structuur die kenmerkend zijn voor Cabernet Sauvignon.

De vinificatie van deze wijn omvat een zorgvuldige selectie van druiven, gevolgd door een traditionele fermentatie en rijping in Franse eiken vaten. Het resultaat is een wijn die klaar is om nu van te genieten, maar die ook potentieel heeft om nog enkele jaren in de kelder te rijpen.

Glenelly Lady May 2016 is een favoriet onder wijnkenners en heeft indruk gemaakt op gerenommeerde critici zoals James Suckling en Robert Parker. Hun lof voor deze wijn is een getuigenis van zijn uitzonderlijke kwaliteit en vakmanschap.

Deze prachtige rode wijn is perfect te combineren met gegrild rood vlees, wildgerechten en harde kazen. De diepe smaken en elegante structuur maken het een uitstekende keuze voor speciale gelegenheden en gastronomische ervaringen.

Onderscheidingen:

James Suckling - 94 punten

Robert Parker - 92 punten

Wine Spectator - 90 punten

Eten dat goed past:

Geniet van de Glenelly Lady May 2016 met gegrild ribeye-steak, lamsvleesstoofpot of een kaasplank met oude cheddar en blauwe kaas.

Over het wijnhuis:

Glenelly Estate, opgericht door de bekroonde wijnmaakster May-Eliane de Lencquesaing, is een toonaangevend wijnhuis in Stellenbosch, Zuid-Afrika. De wijngaarden strekken zich uit over 123 hectare en zijn beplant met de beste druivensoorten, waaronder Cabernet Sauvignon en Petit Verdot. Het wijnhuis staat bekend om zijn toewijding aan duurzaamheid en terroir-expressie. De combinatie van traditioneel vakmanschap en moderne wijnbouwtechnieken levert wijnen van uitzonderlijke kwaliteit op.

  • Herkomst: Stellenbosch, Zuid-Afrika
  • Druivensoort: Cabernet Sauvignon, Petit Verdot +
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Rijk, evenwichtig
  • Houdbaarheid: 10 jaar
  • Vinificatie: Franse eiken vaten gelagerd
  • Serveertemperatuur:
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij: gegrild ribeye-steak, lamsvleesstoofpot of een kaasplank met oude cheddar en blauwe kaas
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »