Giodo La Quinta Rosso 2018
€48,50

Giodo La Quinta Rosso 2018

Een elegante en complexe wijn met geuren van bloemen, rood fruit en een vleugje hout. Rond in de mond met smaken van vanille, rode kersen, aardbeien, bosbessen, chocolade, rozemarijn en een variatie aan kruiden. Elegante tannines met een lange afdronk. ...Meer informatie
  • Merk:Giodo
  • Artikelnummer:E8
  • Beschikbaarheid: Op voorraad

Toevoegen aan winkelwagen

Giodo La Quinta Rosso 2018

Vinificatie:
Na de oogst vindt de fermentatie plaats in stalen- en cementtanks voor zeven dagen. Daarna wordt de wijn overgepompt naar houten fusten, waar deze voor 12 maanden verblijft in contact met de gistcellen.

Wijn spijs:
Rundvlees, gevogelte, kalfsvlees, lam

Awards:
92/100 (Giodo “La Quinta”IGT 2018) – Doctor Wine
92/100 (Giodo “La Quinta”IGT 2018) – Falstaff
94/100 (Giodo “La Quinta”IGT 2018) – James Suckling
93/100 (Giodo “La Quinta”IGT 2018) – Wine Spectator

De geschiedenis van Giodo in Montalcino begint in 2002, toen Carlo Ferrini, na jaren van onderzoek, eindelijk zijn eerste hectare identificeerde om te kopen in de prestigieuze Brunello-genootschap; vandaag bestaat zijn terroir, gelegen tussen Sant'Angelo in Colle en Sant'Antimo, uit zes hectare wijngaarden. Een indrukwekkende oprijlaan tussen cipressen nodigt bezoekers uit naar deze bijna verborgen, magische plek, terwijl de wijnstokken genieten van een adembenemend panoramisch uitzicht over de bochtige heuvels van Montalcino tot aan het massief van Monte Amiata .

“Giodo encapsulates above all my own history with Sangiovese, my first great love. Its name is a tribute to my parents, Giovanna and Donatello, to whom I owe everything.” Carlo Ferrini

Alles bij Giodo staat in het teken van compromisloze kwaliteit. Het hele proces begint met de selectie van klonen en wijnstokken die ideaal zijn voor het produceren van wijnen die elegant, evenwichtig en van een indrukwekkende lengte zijn. Elke beslissing, elk individueel detail, of het nu in de wijngaard of de wijnkelder is, is van het grootste belang en verdient volledige en zorgvuldige aandacht. Dit, samen met de ervaring en expertise van Carlo Ferrini, maakt het wijnhuis GIODO absoluut uniek. Deze passie heeft hij met succes doorgegeven aan zijn dochter Bianca.

  • Herkomst: Toscane, Italië
  • Druivensoort: Sangiovese
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Vanille, bloemig, rode kersen
  • Houdbaarheid: 5-10 jaar
  • Vinificatie: zie info
  • Serveertemperatuur: 16-18 graden
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij: Rood vlees of gegrild kalfsvlees
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »