Giacosa Fratelli Barolo Bussia 2015 92/100 Wine Spectator
€33,35 €29,95

Giacosa Fratelli Barolo Bussia 2015

Giacosa Fratelli Barolo Bussia 2015 is een klassieke Barolo met vlezige tannines en intense aroma's. Ontdek de prachtige smaken van Italiaanse traditie. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Giacosa Fratelli Barolo Bussia 2015

De koning van de Italiaanse wijnen uit Piëmonte

Giacosa Fratelli Barolo Bussia 2015 is een wijn die de essentie van Barolo, de koning der Italiaanse wijnen, belichaamt. Deze prachtige rode wijn komt uit de beroemde Piëmonte regio in Italië en is gemaakt van 100% Nebbiolo druiven. Met zijn diepe robijnrode kleur en intense aroma's, biedt deze wijn een unieke en onvergetelijke ervaring voor wijnliefhebbers.

De Barolo Bussia 2015 wordt geproduceerd door Giacosa Fratelli, een wijnhuis met een rijke traditie en toewijding aan excellentie. De wijn rijpt langdurig in eiken vaten, wat zorgt voor de ontwikkeling van complexe smaken. De aroma's van rozen, viooltjes, rijp rood fruit en hints van specerijen omarmen de neus en verleiden de zintuigen.

De smaak is vol en krachtig, met vlezige tannines en een evenwichtige zuurgraad. Dit is een wijn die goed kan ouderen en zich in de loop der jaren verder zal ontwikkelen. De afdronk is lang en verfijnd, met tonen van tabak en truffel die de complexiteit van deze Barolo benadrukken.

De Giacosa Fratelli Barolo Bussia 2015 heeft meerdere onderscheidingen ontvangen, waaronder hoge beoordelingen van critici zoals James Suckling en Robert Parker. Deze erkenning getuigt van de uitmuntendheid van deze wijn en bevestigt zijn positie als een van de top Barolo's uit de regio.

Eten dat goed past:

Deze wijn is perfect te combineren met stevige gerechten zoals gegrild rood vlees, wild, en rijpe kazen. De rijke smaak en structuur van de Barolo Bussia 2015 vormen een ideale aanvulling op deze culinaire geneugten.

Over het wijnhuis:

Giacosa Fratelli is een gerenommeerd wijnhuis gevestigd in Piëmonte, Italië. Met een erfenis die teruggaat tot 1895, hebben ze een diepe toewijding aan het produceren van hoogwaardige wijnen, met name de iconische Barolo's. Hun wijnmakers streven voortdurend naar perfectie en maken gebruik van traditionele en moderne technieken om wijnen van uitzonderlijke kwaliteit te produceren.

  • Herkomst: Italië
  • Druivensoort: Nebbiolo
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Vol en krachtig
  • Houdbaarheid: 0 - 5 jaar
  • Vinificatie: Op eikenvat
  • Serveertemperatuur: 17 - 20 graden, 45 min - 2 uur van tevoren decanteren.
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij: Rood vlees, wild, stevige sausen en paddestoelen.
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »