Castiglion del Bosco Gauggiole Rosso di Montalcino Cru 2019 (1,5l)
€53,95

Castiglion del Bosco Gauggiole Rosso di Montalcino Cru 2019 (1,5l)

Ronde en smeuïge Rosso met de kenmerken van de Sangiovese druif. Mooi rood fruit, beetje leer en tabak. Kortom een mooi glas wijn. In Magnum. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Castiglion del Bosco Gauggiole Rosso di Montalcino Cru 2019 MAGNUM

Een heerlijk en frisse Rosso gemaakt van 100 % Sangiovese afkomstig van de Gauggiole wijngaard.

De wijn rijpt gedurende 6 maanden op stalen tanks en dan 18 maanden op betonnen foeders. Het resultaat is een verbluffende wijn met prachtig rood fruit en een verfrissend mondgevoel waardoor hij het zelfs uitstekend doet bij pasta's met vis.

Castiglion del Bosco

Een van de oudste landgoederen in Toscane, gelegen aan de Via Francigena pelgrimsroute naar Rome. Castiglion del Bosco heeft een ongelooflijk rijke historie, en is er terecht fier op. 

Als een van de stichtende leden van het Consorzio del Vino Brunello di Montalcino, de organisatie die de kwaliteit van de Brunello productie controleert, liet Castiglion Del Bosco de wereld kennismaken met zijn uitstekende wijnen. In 2004 nam Wine Master Nicolo D'Afflito, een veelgeprezen internationale wijnmaker het commando van de wijnbereiding bij Castiglion del Bosco over, samen met lokaal opgeleide enologist Cecilia Leoneschi. Onder hun zorgvuldige zorg, worden de laatste jaren uitstekende wijnen gemaakt die tal van prijzen winnen. 

 

  • Herkomst: Toscane, Italië
  • Druivensoort: Sangiovese
  • Inhoud: 150 CL
  • Smaaktype: Elegante wijn met mooie fruittonen
  • Houdbaarheid: 2025
  • Vinificatie: betonnen foeders
  • Serveertemperatuur: 16 tot 18 graden
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij: Pasta, lichte vleesgerechten, anti pasti en stoofschotels
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »