Francis Ford Coppola Winery Archimedes Alexander Valley Cabernet 2019
€77,95

Francis Ford Coppola Winery Archimedes Alexander Valley Cabernet 2019

Francis Ford Coppola Winery Archimedes 2019 is een robuuste rode wijn met een diepe, donkere kleur en een complexe smaak. Mondvullende smaken van mokka, cassis en kruidnagel, met hints van tabak in de lange afdronk met zachte tannines zullen je verrassen. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Francis Ford Coppola Winery Archimedes Alexander Valley Cabernet Sauvignon 2019

Een krachtige expressie van Cabernet Sauvignon uit Alexander Valley

Francis Ford Coppola Winery Archimedes 2019 is een krachtige rode wijn die de essentie van Californische Cabernet Sauvignon belichaamt. Met een diepe, donkere kleur en een complexe smaak is deze wijn een ware traktatie voor de zintuigen.

Archimedes 2019 is een mix van 80% Cabernet Sauvignon, 7% Petit Verdot, 7% Cabernet Franc en 6% Malbec uit Alexander Valley, Sonoma County. De wijn wordt 20 maanden gerijpt in Frans eikenhouten vaten, waarvan 50% nieuw.

De wijn is vernoemd naar de Griekse wiskundige, natuurkundige, ingenieur, uitvinder en sterrenkundige. Archimedes wordt algemeen beschouwd als de grootste wiskundige van de oudheid en een van de grootste wiskundigen aller tijden. Op het etiket staat een van de verhalen waarin wordt beschreven hoe Archimedes een volledige Romeinse vloot versloeg door een constructie van spiegels te gebruiken om de Romeinse boten in brand te steken.

De grootvader van Francis Ford Coppola, Augusto, was een bewonderaar van deze Griekse legende en vernoemde zijn oudste zoon naar Archimedes. De wijn is dus een eerbetoon aan Oom Archimedes.

Proefnotitie:

Aroma's van cacao, toffee en rozijnen. De wijn is donker van kleur en de rijke, zachte tannines en mondvullende smaken van mokka, cassis en kruidnagel worden vergezeld door hints van tabak in de lange afdronk.

Onderscheidingen:

James Suckling: 94 punten

Robert Parker: 93 punten

Wine Spectator: 92 punten

Luca Maroni: 91 punten

Eten dat goed past:

Gegrild rood vlees, wild, rijke stoofschotels, kaasplankje met rijpe, pittige kazen.

Over het wijnhuis:

In vroegere tijden was wijn een wereld die alleen wijnboeren betraden, maar tegenwoordig is het een speeltuin geworden voor beroemdheden met een diepe liefde voor wijn. Een van deze iconen is regisseur Francis Ford Coppola, bekend van epische films zoals Apocalypse Now, die van jongs af aan al een passie had voor wijn. Voor hem was het verwerven van een wijnbedrijf in het legendarische Napa Valley dan ook een natuurlijke stap, gedreven door zijn liefde voor dit edele ambacht. De oorsprong van deze passie voor wijn gaat terug tot 1975, toen Coppola op zoek was naar een zomerhuis waar hij zijn eigen wijn kon maken, net zoals zijn grootouders dat deden. Het wijnmaken is een traditie die al generaties lang in de familie Coppola wordt doorgegeven. Zo maakte Agostino Coppola, de grootvader van Francis Ford Coppola, zijn eigen wijn in de kelder van zijn flatgebouw in New York, gebruikmakend van zelfgebouwde cementen vaten. Deze wijnen waren misschien niet bijzonder in de ogen van kenners, maar ze waren geliefd bij iedereen die ze proefde, perfect voor alledaags genot.

Sinds het begin van de 21e eeuw worden er in de Rosso & Bianco Winery in Geyserville, Sonoma County, wijnen geproduceerd onder de namen Diamond Collection en Rosso & Bianco, allemaal echte Coppola-wijnen met strenge kwaliteitseisen. De opening van deze moderne wijnmakerij heeft geleid tot een aanzienlijke verbetering van de kwaliteit van de wijnen onder het Diamond-label. Voor deze wijnen worden druiven gebruikt die afkomstig zijn uit de hele kuststreek van Californië, zorgvuldig geselecteerd van telers waarmee langdurige contracten zijn afgesloten om de betrouwbaarheid en consistentie van de kwaliteit te waarborgen. Er vindt voortdurend overleg plaats tussen de wijnmakers en de telers om alle aspecten van het wijngaardbeheer te optimaliseren en het perfecte moment voor de oogst te bepalen. De wijnmakers inspecteren regelmatig de wijngaarden, bespreken de oogst met de leveranciers en proeven het fruit zelf, allemaal gericht op het waarborgen van de optimale rijpheid en smaak van de druiven. Bij het maken van beslissingen staat de smaak van de druiven centraal, niet alleen de technische specificaties. Dit heeft geresulteerd in een serie wijnen die perfect de diversiteit en kwaliteit van Californische wijnen en druiven weerspiegelen.

  • Herkomst: Alexander Valley, Sonoma County, Californië, Verenigde Staten
  • Druivensoort: 80% Cabernet Sauvignon, 7% Petit Verdot, 7% Cabernet Franc, 6% Malbec
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Robuust, complex
  • Houdbaarheid: 15-jaar
  • Vinificatie: 20 maanden rijping in Frans Eiken vaten, waarvan 50% nieuw
  • Serveertemperatuur: 16-18°C
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij: Gegrild rood vlees, wild, rijke stoofschotels, kaasplankje met rijpe, pittige kazen.
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »