Fontanafredda Barbera d'Alba 'Raimonda' 2019
€17,25

Fontanafredda Barbera d'Alba 'Raimonda' 2019

De zachte geur van kersenconfiture komt je tegemoet, kruidig met een vleugje laurier. Qua smaak is de wijn vol en rijk met zwart fruit en pure chocolade. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Fontanafredda Barbera d'Alba 'Raimonda' 2019

Ontdek de Fontanafredda Barbera d'Alba 'Raimonda' 2019, een uitmuntende Italiaanse wijn met een rijke geschiedenis en karakter. Deze verfijnde Barbera wordt gevoed door druiven die gedijen op de zonovergoten hellingen rondom het pittoreske dorp Serralunga d’Alba. Met voornamelijk een zuidelijke en zuidwestelijke ligging van de wijngaarden, en een bodem bestaande uit een harmonieuze mix van klei, mergel en kalk, wordt de ideale voedingsbodem gecreëerd voor deze prachtige druiven.

De oogst vindt plaats in de late september- tot begin oktoberdagen, en het sap samen met de schillen ondergaat een zorgvuldige vergisting van 7-8 dagen in roestvrijstalen tanks. Vervolgens begint de malolactische gisting, een proces dat bijdraagt aan de complexe smaakprofielen van de wijn. Een deel van het sap krijgt de kans om verder te rijpen in royale vaten van Frans en Slavonisch eikenhout, terwijl het overige deel gedurende een jaar wordt gekoesterd in kleinere vaten van 225-300 liter, gemaakt van medium gebrand Frans en Amerikaans eikenhout. Het hoogtepunt komt vlak voor het bottelen, wanneer deze twee delen harmonieus worden samengebracht, resulterend in een wijn die de essentie van de Barbera-druif op buitengewone wijze tot uitdrukking brengt.

Verken de diepte van Italiaanse traditie en smaak met de Fontanafredda Barbera d'Alba 'Raimonda', een elegante uitdrukking van passie en vakmanschap.

  • Herkomst: Serralunga d'Alba / Langhe / Piëmonte
  • Druivensoort: Barbera
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: fruitig, soepel, toegankelijk
  • Houdbaarheid: 3-5 jaar
  • Vinificatie: De druiven worden eind september begin oktober geplukt waarna het sap en de schillen 7-8 dagen op stalen tanks vergisten. Hierna volgt de malolactische gisting. Hierna rijpt een deel van het sap verder in grote houten vaten van Frans en Slavonisch eikenho
  • Serveertemperatuur: 16-18 graden
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij: Prima bij karaktervolle hoofdgerechten, op basis van vlees, bij salades, koude voorgerechten, licht gerijpte kazen.
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »