Yves Cuilleron Viognier 2022
€22,99 €21,85

Yves Cuilleron Viognier 2022

Van top wijnmaker Yves Cuilleron gemaakt van de befaamde viognier druif. Een vleugje tropisch fruit, perzik, peer en vanille. Een viognier van top niveau! ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Domaine Yves Cuilleron Viognier 2022
Een van de beste producenten van uit de Rhone Yves Cuilleron die schitterende wijnen maakt.
Samen met zijn vrienden Francois Villard en Pierre Gaillard wordt Yves Cuilleron beschouwd als een van de vernieuwers van de wijngaarden en de wijnen van Condrieu. Aanvankelijk was hij helemaal niet van plan om wijnboer te worden. Hij hield veel van wijn en van wijnproeven, maar deed een studie mechanica. Toch heeft hij de beslissing het domein over te nemen nooit betreurd. Hij breidde het wijngoed uit tot 29 hectare nu. Hij produceert niet alleen wijnen met de appellation Condrieu, maar ook Cote-Rotie en Saint-Joseph. De totale productie van het domein ligt op ongeveer 50.000 flessen, waarvan zo‰Ûªn 12.000 tot 15.000 flessen Condrieu. Sinds 1990 werd het wijnmaken volledig veranderd. Tot dit tijd vond de gisting van de wijnen volledig plaats op roestvrij staal. Sindsdien werd de gisting op eiken vaten geintroduceerd. Een arbeidsintensief en tijdrovend proces, maar wel een dat wijnen met veel complexiteit en lengte oplevert. Daarnaast restaureerde hij samen met zijn vrienden Pierre Gaillard en Franois Villard het oude wijndomein Seyssuel. Dit domein werd vernietigd door de phylloxera, in de tweede helft van de 19e eeuw. Het domein is door de vrienden helemaal opnieuw opgebouwd en weer met druiven beplant. Van Yves Cuilleron mag worden verwacht dat hij zijn reputatie van een van de beste producenten van Condrieu de komende jaren moeiteloos zal kunnen bevestigen.

Domaine Yves Cuilleron Viognier 2018
Van top wijnmaker Yves Cuilleron gemaakt van de befaamde viognier druif. Een vleugje tropisch fruit, perzik, peer en vanille. Een viognier van top niveau.

Domaine Yves Cuilleron Viognier en gerechten
Heerlijk als aperitief, mooi bij een salade met gekookt ei en asperges, bij gerookte zalm op toast, maar combineert ook goed met wit vlees.

Gerelateerde afbeelding

  • Herkomst: Frankrijk
  • Druivensoort: Viognier
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Vol en Romig
  • Houdbaarheid: 0-4
  • Vinificatie: 11 maanden barrique en natuurlijke gisting
  • Serveertemperatuur: 8-10
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij: Heerlijk als aperitief, mooi bij een salade met gekookt ei en asperges, bij gerookte zalm op toast, maar combineert ook goed met wit vlees.
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »