Domaine Valiniére Double Ripasse Red Blend 2022
€32,95

Domaine Valiniére Double Ripasse Red Blend 2022

Geniet van de verleidelijke Domaine Valiniére Double Ripasse Red Blend 2022, een weelderige Franse rode wijn met een diepe paarse kleur en complexe aroma's van rijpe bessen en kruiden. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Domaine Valiniére Double Ripasse Red Blend 2022

It’s so good to be bad!

De Domaine Valinière Double Ripasse Red Blend 2022 is van een diepe paarse kleur, omgeven door een intense paarse gloed. Het boeket wordt gedomineerd door complexe aroma's van zeer rijpe rode en zwarte bessen, bramen, pruimen en kruidige tonen. In de mond, een wijn met een sterke sensatie! Hij omhult het gehemelte goed, is geconcentreerd, rijk, complex en heeft een prachtige lengte. De tannines zijn verleidelijk, fluweelzacht, omhuld door het fruit en met een unieke aromatische complexiteit die geschiedenis en moderniteit combineert. Een gulle en complexe afdronk staat voor je klaar!

De Domaine Valinière Double Ripasse Red Blend 2022 is een unieke cuvée afkomstig van een dubbele vinificatie. De techniek bestaat erin om de sappen die al zijn gevinifieerd uit zeer rijpe druiven, een tweede keer op de schillen van druiven die in overrijpheid zijn geoogst te laten fermenteren. Het proces heeft tot doel de kwaliteit van de wijn te verhogen door hem meer kleur, concentratie, extractie, smaken en zeer rijpe en geëvolueerde aroma's te geven.

Proefnotitie:

Het boeket wordt gedomineerd door complexe aroma's van zeer rijpe rode en zwarte bessen, bramen, pruimen en kruidige tonen. In de mond, een wijn met een sterke sensatie! Hij omhult het gehemelte goed, is geconcentreerd, rijk, complex en heeft een prachtige lengte. De tannines zijn verleidelijk, fluweelzacht, omhuld door het fruit en met een unieke aromatische complexiteit.

Over het wijnhuis:

Op de klei-kalksteen hellingen van Saint-Drézéry onthult Domaine de Valinière zijn enorme potentieel met de Syrah, Grenache en Mourvèdre druiven voor uitzonderlijke wijnen. Het geniet van een mediterraan klimaat, omringd door kreupelhout en eikenbomen. Dankzij lage natuurlijke opbrengsten stelt dit uitzonderlijke terroir hen in staat om wijnen van grote concentratie en toekomst te produceren. Domaine Valinière is onderdeel van Vignobles Vellas.

  • Herkomst: Languedoc-Roussillon, Frankrijk
  • Druivensoort: Syrah, Grenache, Mourvèdre
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Vol, Fruitig, Rijk, Complex
  • Houdbaarheid: 8-10 jaar
  • Vinificatie: Ripasso
  • Serveertemperatuur: 16-18°C
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij: Stoofschotels, wildgerechten, Boeuf Bourguignon
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »