Domaine Jacques Prieur Meursault 'Clos de Mazeray' Blanc (Monopole) 2018
€99,00

Domaine Jacques Prieur Meursault 'Clos de Mazeray' Blanc (Monopole) 2018

Subtiel, met fijne kruidige tonen, die evolueren naar delicaat anijs- en "vuursteen". Smaak van gekonfijte citrusvruchten en gedroogde abrikoos. Smakelijke en consistente textuur. Mooie smaakvolle afdronk, versterkt door een aangename levendige zuurgraad. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Domaine Jacques Prieur Meursault 'Clos de Mazeray' Blanc (Monopole) 2018

Helder groen goud, zilveren reflecties.
Tonen van vuursteen, die na het luchten overgaan in tonen van geel fruit (ananas, abrikoos). Zachtheid en gulheid. Kruidige en smakelijke noten. Sappige afdronk.

TERROIR
Ommuurde wijngaard aan de rand van Meursault. Een monopole die uitsluitend door Domaine Jacques Prieur wordt geproduceerd. De wijngaard werd opgericht door de monniken van Cîteaux en produceert sindsdien rode en witte wijnen. De klei-kalksteen bodem ligt op een voormalige rivierbedding.

Vintage 2018

" Alle records zijn gebroken ten opzichte van normaal :
Weinig neerslag - Uitzonderlijk zonlicht - Temperatuur boven de 2°C "

April verandert alle voorspellingen, dankzij hoge temperaturen en goed zonlicht, en de wijnstok groeit extreem snel. Half april veranderen kleine knoppen in een week tijd in 5-6 gespreide bladeren in de vroegrijpe gebieden. In een paar dagen tijd gaat 2018 van een laat jaar naar een plaats in de top-3 van wijnjaren met de vroegste vegetatiecyclus (2007, 2011).
Onder invloed van bijna tropische weersomstandigheden (hitte en regen sinds eind mei) is juni een zeer spectaculaire maand wat betreft de ontwikkeling van de wijngaard: in 3 weken tijd gaan we van het einde van de bloem tot de volledige sluiting van de tros. Een ander belangrijk feit is dat tegen het einde van juni de druk van de meeldauw toeneemt.
Door de zeer hoge temperaturen en de uitzonderlijke zonneschijn begint de veraison tegen half juli en, afhankelijk van de droogte van de sectoren, is het rijpingsstadium aan het einde van de maand tussen 20% en 80%.De eerste helft van augustus is zeer warm met temperaturen boven 32°C. Door deze extreme omstandigheden escaleren de wijnstadia snel, en opnieuw, na 2003-2007-2011-2017, wordt de vroegheid van het wijnjaar bevestigd. De oogst op het domein begint op 29 augustus en eindigt op 12 september. Pinot Noir en Chardonnay zijn even rijp en zonder noemenswaardig verschil tussen de Côte de Beaune en de Côte de Nuits.
De oogst vond plaats bij droog, warm en zeer zonnig weer (zo niet zeer warm vanaf 10 september).

VINIFICATIE EN RIJPING
Hele trossen druiven werden met de hand geplukt in kleine kratten en geperst in een pneumatische wijnpers. Alcoholische gisting en rijping volledig in eikenhouten vaten. 100% malolactische gisting
Duur van de rijping in vaten: 18 maanden

  • Herkomst: Bourgogne, Frankrijk
  • Druivensoort: Chardonnay
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Vol, rijk, mineraal met fijne zuren
  • Houdbaarheid: 8-10 jaar
  • Vinificatie: Zie omschrijving / info
  • Serveertemperatuur: 10-12 graden
  • Glasadvies: Bourgogne glas
  • Lekker bij:
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »