Domaine du Colombier Chablis 2021
€22,95

Domaine du Colombier Chablis 2021

De Domaine du Colombier Chablis 2021 is een verfijnde witte wijn met levendige citrusaroma's en een mineralige ondertoon. Een elegante keuze voor liefhebbers van klassieke Chablis. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Domaine du Colombier Chablis 2021

Een verfrissende en elegante Chablis

Domaine du Colombier Chablis 2021 is een voortreffelijke witte wijn uit de befaamde Chablis-regio in de Bourgogne, Frankrijk. Deze wijn is een schitterende vertegenwoordiger van de pure en verfrissende stijl waar Chablis om bekend staat.

Gemaakt van 100% Chardonnay-druiven, biedt deze wijn een harmonieuze combinatie van levendige citrusaroma's en een subtiele mineraliteit. Het aroma wordt gekenmerkt door tonen van groene appels, citroen en kalksteen, waardoor het een uitnodigende frisheid heeft.

In de mond presenteert Domaine du Colombier Chablis 2021 zich met een uitstekende balans en een verfijnde zuurgraad. Het is een wijn met een medium body en een lange, elegante afdronk die blijft hangen met subtiele minerale hints. Deze wijn is ideaal om jong te drinken, maar kan ook enkele jaren worden bewaard om zich verder te ontwikkelen.

Proefnotitie:

Kleur: Bleekgeel met groene tinten.

Neus: Aroma's van groene appel, citroen en mineralen.

Smaak: Levendig, fris, met een goed gebalanceerde zuurgraad en een lange afdronk.

Onderscheidingen:

James Suckling: 91 punten

Robert Parker: 90 punten

Wine Spectator: 89 punten

Eten dat goed past:

De Domaine du Colombier Chablis 2021 is een uitstekende keuze bij schaal- en schelpdieren, zoals oesters en garnalen, evenals bij witte visgerechten en geitenkaas. Het versterkt de smaak van zeevruchten en biedt een verfrissende begeleiding bij lichte gerechten.

Over het wijnhuis:

Domaine du Colombier is een toonaangevend wijnhuis in de Chablis-regio van Bourgogne, Frankrijk. Hun toewijding aan traditionele wijnbereidingstechnieken en respect voor het terroir heeft geleid tot wijnen van uitzonderlijke kwaliteit. Het wijnhuis streeft ernaar om de zuiverheid en finesse van Chablis tot uitdrukking te brengen in elk glas.

Verwen uw smaakpapillen met de verfijnde Domaine du Colombier Chablis 2021. Bestel vandaag nog en geniet van deze uitstekende witte wijn bij uw favoriete gerechten of als aperitief. Domaine du Colombier staat garant voor kwaliteit en traditie in elke fles.

  • Herkomst: Chablis, Bourgogne, Frankrijk
  • Druivensoort: Chardonnay
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Fris, citrus, mineralig
  • Houdbaarheid:
  • Vinificatie: Roestvrij stalen tanks
  • Serveertemperatuur: 10-12°C
  • Glasadvies: Bourgogne glas
  • Lekker bij: Zie omschrijving / info
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »