Conte Leopardi Lacrima di Morro d'Alba 2022
€9,25

Conte Leopardi Lacrima di Morro d'Alba 2022

Ervaar de betoverende Conte Leopardi Lacrima di Morro d'Alba 2022 - een uitnodiging tot de diepgewortelde aroma's van rozen, kersen en kruiden, verweven met een zijdezachte textuur en een verfrissende afdronk. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Conte Leopardi Lacrima di Morro d'Alba 2022

Een verfijnde expressie van de Lacrima-druif uit Morro d'Alba.

Conte Leopardi, gevestigd in de prachtige Italiaanse Marken, staat bekend om zijn diverse assortiment witte en rode wijnen, waaronder deze unieke 100% Lacrima di Morro. Ondanks de associatie met Piemonte, vindt deze relatief onbekende druif, Lacrima, zijn thuis in de Marken. Gelegen net ten noorden van Jesi, beroemd om de Verdicchio dei Castelli di Jesi, omarmt deze wijnstreek zijn eigen karakter. Na zorgvuldige oogst ondergaan de druiven een ontsteling en zachte kneuzing. De most fermenteert in roestvrijstalen tanks bij gecontroleerde temperaturen, zonder gebruik van houten vaten, om het bloemige en fruitige karakter te behouden. Deze wijn rust zes maanden in RVS tanks en nog drie maanden op fles, resulterend in een diep paarse wijn met elegante aroma's van viooltjes, rozenblaadjes en zwart fruit.

Proefnotitie:

Diepe aroma's van rozen, sappige kersen en subtiele kruidigheid. Zijdezacht, verfrissende zuurgraad en een soepele, aanhoudende afdronk.

Onderscheidingen:

James Suckling: 92 punten

Wine Spectator: 90 punten

Eten dat goed past:

Past perfect bij gegrilde kip of diverse kazen.

Over het wijnhuis:

In de betoverende regio Le Marche, tussen de heuvels en de glinsterende zee, vind je het eeuwenoude wijnhuis Conte Leopardi. Hier, aan de oostkust van Midden-Italië, heeft de familie Leopardi Dittajuti generaties lang haar thuis gevonden. De geschiedenis reikt zelfs terug tot de 5e eeuw, met Leopardo Leopardi - ja, zo heette hij echt - die benoemd werd tot bisschop en later martelaar. De overblijfselen van deze heilige figuur blijven een blijvend symbool voor de familie.

Vandaag de dag wordt Conte Leopardi geleid door Piervittorio Leopardi Dittajuti, een steunpilaar in het bedrijf sinds de jaren '80 toen zijn vader aan het roer stond. Hij beschouwt de wijngaarden als het kloppende hart van het wijnhuis. Alles wat ze in de kelder doen, komt voort uit het werk op de wijngaarden. Conte Leopardi koestert zowel internationale als inheemse druiven op hun 45 hectare wijngaarden, gelegen aan de voet van de Monte Conero, grenzend aan de Adriatische Zee.

Montepulciano en Verdicchio zijn de belangrijkste druivenrassen in Le Marche. De bodem, rijk aan kalksteen en mergel, gedijt hier optimaal. Het mediterrane klimaat, met invloeden van de zee en fluctuaties in temperatuur, draagt bij aan de perfecte rijping van de druiven. De beste wijngaarden voor Verdicchio bevinden zich in Verdicchio dei Castelli di Jesi en Verdicchio di Matelica. Deze leveren lichtvoetige witte wijnen met levendige, frisse zuren en subtiele kruidigheid.

  • Herkomst: Marche / Italië
  • Druivensoort: Lacrima
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Gul, rijp, bloemig
  • Houdbaarheid: 2-3 jaar
  • Vinificatie: Traditioneel
  • Serveertemperatuur: 16-18°C
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij: Rood vlees, rijpe kazen
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »