Claude Riffault Les Denisottes Sancerre Blanc 2018
€37,00

Claude Riffault Les Denisottes Sancerre Blanc 2018

Deze Sancerre wordt gemaakt met druiven uit het perceel "Les Denisottes". De kracht van deze wijn ligt in het subtiele maar uitgesproken karakter. De aroma's dringen zich nooit op, maar zijn wel altijd aanwezig. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Claude Riffault Les Denisottes Sancerre Blanc 2018

Deze Sancerre wordt gemaakt met druiven uit het perceel "Les Denisottes". Het is een wijn met een krachtige neus waardoor je een vrij zware witte wijn zou verwachten. In de neus ruik je de kalkgrond, kiezels, een beetje zeelucht en citrus. Qua smaak ga je eerder richting rijper fruit met kiwi maar ook toetsen van citroengras. Kruidige en strakke afdronk. 
De kracht van deze wijn ligt in het subtiele maar uitgesproken karakter. De aroma's dringen zich nooit op, maar zijn wel altijd aanwezig. Echt een geweldig subtiele en loepzuivere witte wijn!

Claude Riffault

Langs de oevers van de Loire, in Sancerre, ligt het wijndomein van Claude Riffault. Met 13.5 ha wijngaarden is het zeker geen kleine wijnbouwer te noemen, hoewel hij ook zeker niet de grootste is. 10,5 ha is aangeplant met Sauvignon Blanc en de overige 3 ha met Pinot Noir. 

Riffault is een wijnhuis dat wijn maakt met het allergrootste respect voor de omgeving. Tussen de wijnranken werden bloemen en ander groen aangeplant, om zo de bodem optimaal te activeren en natuurlijke bescherming te bieden tegen ziektes en slechte insecten. De druiven worden manueel geplukt op het allerbeste moment en elke menselijke inmenging wordt zo getimed dat er minimale impact op de natuur is. Al deze inspanningen leverden hen een bio-certificaat op.

  • Herkomst: Sancerre, Frankrijk
  • Druivensoort: Sauvignon Blanc
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Fris, gestructureerd, balans, mineraliteit
  • Houdbaarheid: 3-5 jaar
  • Vinificatie: stainless steel
  • Serveertemperatuur: 8-10 graden
  • Glasadvies:
  • Lekker bij: Salades, schelpdieren, lichte visgerechten, oesters
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »