Château de la Gardine Châteauneuf-du-Pape 2020
€46,55

Château de la Gardine Châteauneuf-du-Pape 2020

Al jaren staat deze wijn internationaal bekend om hun terroir-getypeerde Châteauneuf-du-Pape. De 'Tradition' is een indrukwekkende wijn met een scala aan aroma's, waaronder de typische, kruidige toets afkomstig van 'les garrigues', ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Château de la Gardine Châteauneuf-du-Pape Rouge Cuvée Tradition 2020

Een eerbiedwaardige naam in de wijnwereld

Château de la Gardine, een gevestigde naam in de wereld van wijn, staat al lange tijd internationaal bekend om zijn terroir-getypeerde Châteauneuf-du-Pape wijnen. De 'Tradition' Cuvée is een verbluffende creatie die een scala aan aroma's onthult, met inbegrip van de typische kruidige tonen afkomstig van de 'les garrigues', de wilde struiken die de wijngaarden omringen.

De Châteauneuf-du-Pape Rouge Cuvée Tradition AOC is een harmonieuze blend van grenache, mourvèdre, syrah en muscardin. De druiven worden geoogst van vier verschillende terroirs. Een deel van de druiven komt van wijngaarden met de befaamde 'galets roulés', ofwel de rolkeien. Dit terroir verleent de wijn stevigheid en structuur. De kalkrijke bodems dragen bij aan de mineraliteit van de wijn, terwijl de zand- en kleibodems zorgen voor finesse.

Met een gemiddelde wijnstokleeftijd van 40 tot 60 jaar, worden de druiven met de hand geplukt en zorgvuldig geselecteerd. Na het kneuzen ondergaan ze samen de vergistingstank. Tijdens de initiële fase van de gisting wordt de 'hoed' (de schilletjes die boven komen drijven) regelmatig ondergedompeld. Na de gisting blijft de wijn nog 5 tot 10 dagen in contact met de schilletjes, voordat deze wordt overgebracht naar betonnen vaten voor de malolactische gisting.

De wijn rijpt vervolgens gedurende 9 tot 14 maanden, waarvan een deel in gebruikte eikenhouten vaten. Het resultaat is een prachtige Châteauneuf-du-Pape die met gemak nog 10 tot 15 jaar kan rijpen en evolueren.

Proefnotitie

Een imposante mix van aroma's, inclusief kruidige toetsen van de omliggende 'garrigues'. Evenwichtig en veelzijdig met een lange, harmonieuze afdronk.

Eten dat goed past bij deze wijn

Perfect bij gegrild vlees, rijke stoofschotels en stevige kazen.

Over het wijnhuis

Met een lange geschiedenis en reputatie in de wijnwereld, vertegenwoordigt Château de la Gardine de essentie van terroir in hun Châteauneuf-du-Pape wijnen.

  • Herkomst: Frankrijk, Rhōne
  • Druivensoort: Grenache en Syrah
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Fruitig en kruidig tegelijk, een aromatische wijn met knisperende zuren.
  • Houdbaarheid: 0 - 8 jaar
  • Vinificatie: RVS en eiken
  • Serveertemperatuur: 12 tot 14 graden
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij: Lekker bij zeeduivel met saffraansaus. Ook heerlijk bij geitenkaas of bresse-kip in roomsaus.
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »