Château de Beaucastel Coudoulet de Beaucastel Côtes-du-Rhône 2019
€32,95

Château de Beaucastel Coudoulet de Beaucastel Côtes-du-Rhône 2019

Super aanzet: rijp zonder overdaad, gul en genereus en -juist nu- barstensvol sap. Krokante tannines, wat een vulling! Kracht, wat massief, maar ook opvallend veel frisheid. Nu al uitermate toegankelijk. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Château de Beaucastel Coudoulet de Beaucastel Côtes-du-Rhône 2019

WIJNMAKER
Famille Perrin

BODEM
De bodem bestaat uit kalkhoudende zandsteen afkomsig uit de zee en ontstaan in het Mioceentijdperk, bedekt met de door de Rhône aangevoerde Alpen-rolkeien zoals dit zo kenmerkend is voor de Châteauneufwijngaarden.

VINIFICATIE
Handmatige oogst en sortering van de druiven bij binnenkomst in de kelder. Dan volgt de Beaucastel-methode met een kortstondige, hevige verwarming (80 gr.C.) van de druiven. De druiven worden teruggekoeld tot 20 graden. Het voordeel van deze aanpak: natuurlijke resistentie tegen oxidatie en een onmiddellijk extractie van de kleurstoffen. Daarna volgt de klassieke inweking (12 dagen) en alcoholische vergisting op betonnen gistkuipen. Na de appelmelkzurengisting worden de wijnen van de verschilllende rassen geassembleerd voor een rijping op grote, eikenhouten foeders gedurende 6 maanden.

DRUIVEN
Grenache, Syrah, Mourvèdre en Cinsault

KLEUR
Opvallend donkere kleur; dieppaars en zeer hecht, vrijwel geen transparantie.

NEUS
Floraal/viooltjes, kersen, subtiele kruidentonen, zwarte olijven.

SMAAK
Super aanzet: rijp zonder overdaad, gul en genereus en -juist nu- barstensvol sap. Krokante tannines, wat een vulling! Kracht, wat massief, maar ook opvallend veel frisheid. Nu al uitermate toegankelijk.

CULINAIR
Pittige eetwijn met een een groot gastronomisch potentieel, orgaanvlees, lam, jong wildzwijn (marcassin). Gekruide vegetarische wok gerechten.

  • Herkomst: Rhône, Frankrijk
  • Druivensoort: Grenache, Syrah, Cinsault, Mourvedre
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Rijp, krachtig, vulling, zachte tannines
  • Houdbaarheid: 10-15 jaar
  • Vinificatie: Gelagerd op Eiken Foeders voor 6 maanden
  • Serveertemperatuur: 16-18 graden
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij: lam, jong wildzwijn (marcassin). Gekruide vegetarische wok gerechten.
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »