Chateau de Beaucastel Châteauneuf-du-Pape 2019
€119,50

Chateau de Beaucastel Châteauneuf-du-Pape 2019

Château de Beaucastel wordt al lang beschouwd als een van de beste wijnen van Frankrijk en staat unaniem bekend om zijn evenwicht, elegantie en bewaarpotentieel. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Famille Perrin - Château de Beaucastel Châteauneuf-du-Pape 2019

De wijn:
Château de Beaucastel wordt al lang beschouwd als een van de beste wijnen van Frankrijk en staat unaniem bekend om zijn evenwicht, elegantie en bewaarpotentieel. Beaucastel heeft een buitengewoon terroir in het noordelijke puntje van de Châteauneuf-du-Pape appellatie, dat sterk is blootgesteld aan de Mistral-wind. De dertien druivenrassen van de appellation worden hier al sinds de jaren zestig biologisch geteeld.

De wijnoogst:
De jaren in 9 markeren regelmatig de herinnering van de wijnbouwers en deze lijkt geen uitzondering op de regel te zijn. Na een vroege knopuitbarsting begin april, was de bloei progressief en vond plaats in goede omstandigheden in alle wijngaarden. Eind juni volgde een verzengende zomer, die de wijnstokken dapper doorstonden: ze hadden weinig last van waterstress, met name dankzij de kamillethee die op de vegetatie werd gesproeid om de hitte het hoofd te bieden. Uiteindelijk verliep de oogst zoals gewoonlijk, zonder enige voorspelbaarheid. De wijnen zijn veelbelovend voor een wijnjaar in 9 dat, eens te meer, onder een gelukkig gesternte geboren is.

Locatie:
Châteauneuf-du-Pape, tussen Orange en Avignon, Château de Beaucastel rouge is een wijngaard van 70 hectare groot.

Terroir :
Château de Beaucastel heeft ongeveer 110 hectare in een enkel blok in het noorden van de appellatie. Het terroir is het archetypische terroir van Châteauneuf: kiezels aan de oppervlakte, klei, zand en kalksteen in de diepte. De wijnstokken zijn oud en de biologische landbouw die al meer dan 50 jaar wordt beoefend, heeft ervoor gezorgd dat hun wortels diep in de grond zitten.
Beaucastel verbouwt de dertien druivenrassen die zijn toegestaan in de appellation Châteauneuf-du-Pape.

Veroudering :
Elke druivensoort wordt apart met de hand geplukt. De vinificatie vindt plaats in afgeknotte houten kuipen voor de reducerende druivensoorten (Syrah, Mourvèdre) en in traditionele betonnen en geëmailleerde aardewerken kuipen voor de oxiderende druivensoorten (alle andere). Aan het einde van de malolactische gisting mengt de familie Perrin de verschillende druivensoorten, waarna de wijn een jaar in eikenhouten vaten rijpt alvorens te worden gebotteld.

Druivenrassen :
Grenache: 30%.
Mourvèdre : 30% van het totaal
Syrah : 15% van het totaal
Counoise: 10%.
Vaccarèse, Terret Noir, Muscardin, Clairette, Picpoul, Picardan, Bourboulenc, Roussanne: 10%.
Cinsault: 5%.

 

"This is pretty gorgeous, with a remarkably pure display of cassis, cherry puree and plum reduction flavors laced every so gently with threads of leather, alder and dried garrigue. The sleek iron spine is buried deeply on the finish, and there's a lingering hint of warm stone as the fruit echoes through. Built to last. Grenache, Cinsault, Syrah, Mourvèdre, Counoise, Vaccarèse, Terret, Muscardin, Clairette, Picpoul, Bourboulenc, Picardan and Roussanne."

Wine Spectator Note : 96/100 - 2021-11-18

  • Herkomst: Chateauneuf-du-Pape, Rhône, Frankrijk
  • Druivensoort: Grenache, Cinsault, Syrah, Mourvèdre, Counoise, Vaccarèse, Terret, Muscardin, Clairette, Picpoul, Bourboulenc, Picardan, Roussanne
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Vol, krachtig, complex
  • Houdbaarheid: 20-30 jaar
  • Vinificatie: Traditioneel hout gerijpt
  • Serveertemperatuur: 16-18 graden
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij:
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »