Cantine Ermes Aulico Grillo 2021 Staffelkorting!
€8,35

Cantine Ermes Aulico Grillo 2021

Heerlijke zuid-Italiaanse vermentino! Soepel, aangename smaak, mooie balans tussen fruit en frisheid. ...Meer informatie
  • Merk:Cantine Ermes
  • Artikelnummer:E16
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • Bestel 6 flessen voor €7,95 per fles
  • Bestel 9 flessen voor €7,75 per fles
  • Bestel 12 flessen voor €7,25 per fles

Toevoegen aan winkelwagen

Grillo Sicilia igt 'Aulico' 2021

Cantine Ermes ligt in het hart van de vallei van Belice, in het zuidwesten van Sicilië. Hier vind je naast druiven ook veel olijfbomen en schapen. De regio heeft zelfs een beschermde oorsprongsbenaming voor olijfolie en schapenkaas. De wijnen van Cantine Ermes vallen onder DOC Sicilië of de, iets minder stricte IGP Terre Siciliane. De wijngaarden voor deze wijn liggen op 350 meter hoogte en zijn op het noordoosten gericht, waardoor ze redelijk beschut liggen. Deze vermentino valt in de laatste categorie. Na de oogst worden de druiven zachtjes geperst en vergist op een gecontroleerde temperatuur in RVS tanks. Alles met het doel om het fruitige karakter van de druif te behouden. Vervolgens rust de wijn nog drie maanden in RVS alvorens deze wordt gebotteld.

Het wijnhuis: Cantine Ermes
Het verhaal van Cantine Ermes Società Cooperativa Agricola begon in juli 1998 op Sicilië, in de vallei van Belice. Er was een ingrijpende gebeurtenis aan vooraf gegaan. Dertig jaar eerder, in 1968, werd het westen van Sicilië zwaar getroffen door een aardbeving. Een groep jonge wijnboeren besloot opnieuw te beginnen en dat werd in 1998 beklonken met de oprichting van de wijnmakerij. Vandaag de dag telt Cantine Ermes meer dan 2.000 leden en ruim 12.500 wijngaarden in drie Italiaanse regio's die van groot belang zijn voor de wijnproductie: Sicilië, Apulië en Veneto.

Over Sicilië

Sicilië ligt in het zuidelijkste puntje van Italië en één van de belangrijkste wijngebieden van het land. Er heerst een mediterraan klimaat. Door de warme, droge dagen is er weinig schimmeldruk. Het schiereiland stond lange tijd bekend om de productie van marsala, het Siciliaanse antwoord op sherry. Tegenwoordig ligt de focus op stille wijnen. De meest aangeplante druivenrassen zijn nero d’avola voor rode wijn en catarrato voor witte wijn. Andere populaire druivenrassen zijn grecanico, frappato en grillo. Nerello mascalese en nerello cappuccio stellen qua aanplant niet zoveel voor, maar genieten een grote bekendheid door de fantastische wijnen van de Etna-vulkaan.

  • Herkomst: Sicilië, Italië
  • Druivensoort: Grillo
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Soepel, fruitig, toegankelijk
  • Houdbaarheid: 2-3 jaar
  • Vinificatie: RVS, zie info
  • Serveertemperatuur: 8-10 graden
  • Glasadvies:
  • Lekker bij: Antipasti, aperitief
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »