Bernhard Ott Stein 2018 (150CL) Magnum
€82,75

Bernhard Ott Stein 2018 (150CL) Magnum

Deze wijn heeft een kruidige neus met een medium tot hoge intensiteit, met tonen van rijpe perziken, witte peper, peer en iets van vers gemaaid gras. De smaak is breed en krachtig en rijp met tonen van rijpe meloen en peer en een mooie mineraliteit. ...Meer informatie
  • Merk:Bernhard Ott
  • Artikelnummer:G16
  • Beschikbaarheid: Op voorraad

Toevoegen aan winkelwagen

Bernhard Ott Stein 2018 Magnum

Deze bleek-gele wijn heeft een kruidige neus met een medium tot hoge intensiteit, met daarin typische tonen van rijpe perziken, witte peper, peer en in mindere mate vers gemaaid gras. De smaak is breed en krachtig, eerder rijp dan fris met tonen van rijpe meloen en peer aangevuld met een "tintelende" mineraliteit. De afdronk is lang en krachtig met de nadruk op kruiden en peper.

Bernhard Ott zegt van zichzelf: ‘Ich bin ein Veltliner’ en is een begrip in Oostenrijk: hij wordt zelfs Mister Veltliner genoemd. Dit heeft te maken met zijn niet onaanzienlijke gestalte maar veel meer nog met de kwaliteit van zijn grüner veltliners. Het bedrijf ligt in Niederösterreich in de Wagram, bijna tegen Kamptal aan en werd opgericht in 1889. Vanuit het dorp Feuersbrunn, dat in de vlakte van het oude stroomgebied van de Donau ligt, loopt de ‘Kellergasse’ omhoog de wijngaarden in. De wijngaarden liggen daardoor allen dichtbij het domein, meestal in Wagram en een klein deel in Kamptal en liggen op een hoogte tussen de 200 en 350 meter. De bodem bestaat vooral uit door de wind aangevoerde löss, variërend in diepte van 1 tot wel 20 meter en vaak vermengd met grind. Bernhard staat sinds 1993 aan het roer: hij was toen 21 maar kreeg van zijn ouders het vertrouwen zelfstandig de wijnen te maken en die hebben daar geen spijt van gekregen! Zo werd Bernhard als eerste producent uit Wagram in de Falstaff uitgekozen tot ‘Winzer des Jahres’ en kreeg zijn Rosenberg 2015 bij Parker 94-96 punten.

De wijnen zijn zeer zuiver en precies en de afgelopen 15 jaar steeds fijner en subtieler geworden. Sinds 2006 wordt biologisch dynamisch gewerkt. 

  • Herkomst: Wagram, Oostenrijk
  • Druivensoort: Grüner Veltliner
  • Inhoud: 150 CL
  • Smaaktype: fris mineralig, peperig
  • Houdbaarheid: 3 - 5 jaar
  • Vinificatie: Biologisch
  • Serveertemperatuur: 8-10 graden
  • Glasadvies: witte wijn glas
  • Lekker bij:
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »