Benjamin de Rothschild - Vega Sicilia Macán 2018
€114,95

Benjamin de Rothschild - Vega Sicilia Macán 2018

De Rioja van Benjamin de Rothschild y Vega Sicilia Macan. De kleur is robijnrood met in de neus een zeer fruitige maar het knappe is dat alles erin zit maar niets opvalt!! In de mond massief en strak zonder dat het echt zwaar wordt. Fluwelen tannines. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Benjamin de Rothschild - Vega Sicilia Macán 2018

Pablo Álvarez van Vega Sicilia besloot te participeren in een nieuw project in Rioja. Al in het jaar 2000 startte men (heimelijk) met de aankoop van zeer oude wijngaarden in Sonsierra, onderdeel van de Rioja Alavesa. Als partner vond men de Zwitserse bankier Benjamin de Rothschild. Niet de Rothschild van Lafite of Mouton, maar wel van LCF Edmond de Rothschild Asset Management, eigenaar van o.a. Château Clarke en Château Malmaison in respectievelijk Listrac en Moulis, partner in het Zuid-Afrikaanse Rupert & Rothschild Vignerons en tevens in het bezit van wijngaarden in Argentinië.

Álvarez en de Rothschild investeerden ongeveer 26 miljoen euro in o.a. de aanschaf en aanleg van 110 hectare aan wijngaarden en de bouw van een nieuwe productiefaciliteit in Samaniego. Een groot deel (65ha) van de wijngaarden ligt in San Vicente de la Sonsierra, daar waar de mensen bekend staan als Maçanes. Het is dus geen toeval dat het nieuwe bedrijf de naam Macán draagt.

Macán brengt twee wijnen op de markt, de Macán en de Macán Clásico, beide een volbloed Rioja van 100% Tempranillo. De Clásico is de basiswijn, de Mácan de prestigecuvée, waarbij de term Reserva wordt vermeden.

Macan is gemaakt van 100% tempranillo van ca 30 jaar oude wijngaard. De wijn heeft 18 maanden opvoeding gehad op frans eiken (70% nieuw en 30% gebruikt). Na deze opvoeding heeft het nog 3 jaar flesrijping gehad. Deze macan is het top-model waarbij men bewust kiest om de te vaak misbruikte term Reserva te vermijden. De kleur is robijnrood met in de neus een zeer fruitige maar het knappe is dat alles erin zit maar niets opvalt!! In de mond is de Macan massief en strak zonder dat het echt zwaar wordt. Het heeft werkelijk fluwelen tannines, zeer evenwichtigen zeer elegant. Een top Rioja maar enfin dit komt ook van Vega Sicilia en Rothschild.

  • Herkomst: Rioja, Spanje
  • Druivensoort: Tempranillo
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Vol, rijk, rijp
  • Houdbaarheid: 10-15 jaar
  • Vinificatie: Zie omschrijving / info
  • Serveertemperatuur: 16-18 graden
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij:
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »