Castello Banfi Rosso di Montalcino 2019
€21,25

Castello Banfi Rosso di Montalcino 2019

Proef de essentie van Montalcino in de Castello Banfi Rosso di Montalcino. Een pure Sangiovese die de ziel van Toscane vangt, het broertje van de grote Brunello. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Castello Banfi Rosso di Montalcino 2019

Ontdek de betoverende Castello Banfi Rosso di Montalcino, een eerbetoon aan de rijke terroir van Montalcino.

Castello Banfi Rosso di Montalcino is een sublieme uiting van de rijke terroir van Montalcino. Deze 100% Sangiovese-wijn is doordrenkt van karakter en weerspiegelt de passie en expertise van Castello Banfi. De wijn opent met een diepe robijnrode kleur en onthult aroma's van rijp rood fruit, aangevuld met subtiele kruidige nuances. In de mond wordt de elegantie voortgezet, met een verfijnde balans tussen fruitigheid, zachte tannines en een levendige zuurgraad. De afdronk is lang en harmonieus, waardoor de complexiteit van deze Sangiovese volledig tot zijn recht komt. Castello Banfi Rosso di Montalcino is een eerbetoon aan de rijke wijntraditie van Montalcino en biedt een onvergetelijke proefervaring.

Proefnotitie

De eerste slok onthult sappige tonen van kersen en rode bessen, verweven met kruidige accenten. In de mond ontvouwt zich een elegante structuur met zachte tannines en een verfrissende zuurgraad. De afdronk is zijdezacht en blijvend.

Eten dat goed past bij deze wijn

Geniet van Castello Banfi Rosso di Montalcino bij gegrild lamsvlees, pasta met truffel en gerijpte Pecorino-kaas.

Over het wijnhuis

Castello Banfi is een symbool van innovatie en traditie. Gelegen in het hart van Montalcino, combineert dit wijnhuis eeuwenoude wijnbouwmethoden met moderne technologieën om wijnen van wereldklasse te produceren. Castello Banfi staat bekend om zijn toewijding aan het behoud van het unieke karakter van de Sangiovese-druif, en dit is duidelijk te zien in hun prachtige Rosso di Montalcino.

  • Herkomst: Italie Toscane
  • Druivensoort: Sangiovese
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Vol en krachtig
  • Houdbaarheid: 2-5 jaar
  • Vinificatie: 10 maanden eikenhouten vaten
  • Serveertemperatuur: 14-16
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij: Gegrild vlees, wild, stoofschotel, harde kazen
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »