Au Bon Climat Pinot Noir Santa Barbara County 2022
€36,95

Au Bon Climat Pinot Noir Santa Barbara County 2022

Ervaar de elegantie van de Au Bon Climat Pinot Noir Santa Barbara County 2022. Deze wijn biedt een harmonieuze mix van fruitige tonen en subtiele kruidigheid, perfect voor liefhebbers van verfijnde rode wijnen. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Au Bon Climat Pinot Noir Santa Barbara County 2022

Een verfijnde expressie van Pinot Noir uit Californië

De wijnmaker Jim Clendenen heeft wereldwijde erkenning verworven door zijn baanbrekende werk in Californië op het gebied van terroir-identificatie, met name voor de aanplant van Pinot Noir en Chardonnay. Zijn historisch onderzoek naar het Bourgognegebied vóór het 'pré-chardonnay'-tijdperk, toen witte Bourgognes werden geproduceerd van Pinot Gris, Pinot Blanc en Aligoté, heeft een revolutionair inzicht geboden. Zijn wijnen vormen een eerbetoon aan de minerale rijkdom, kenmerken zich door een buitengewone diepte en behoren tot de absolute wereldtop.

Sinds 1982, 23 jaar vóór de opkomst van "Sideways", produceert Au Bon Climat Pinot Noir van druiven uit Santa Barbara County. In de jaren 80 en 90 bestond de productmix van Au Bon Climat uit 75% tot 80% Chardonnay en 20% tot 25% Pinot Noir, waarbij Chardonnay de dominante druif was en de geneugten van Pinot Noir nog niet volledig waren ontdekt. Maar in de late jaren 90 begon deze trend te keren, en vandaag de dag produceert Au Bon Climat evenveel Pinot Noir als Chardonnay.

Deze Pinot Noir biedt een boeiend aroma van rijpe bessen, kersen en een vleugje kruidigheid. In de mond onthult het een zijdezachte textuur met delicate tannines en een verfrissende zuurgraad. De afdronk is lang en verfijnd, waardoor elke slok een genot is.

Proefnotitie:

Aroma's: Rijpe bessen, kersen, kruidigheid

Smaak: Zijdezacht, delicate tannines, verfrissende zuurgraad

Afdronk: Lang en verfijnd

Onderscheidingen:

James Suckling: 92 punten

Robert Parker: 91 punten

Wine Spectator: 90 punten

Eten dat goed past:

Gevogelte, gegrilde zalm, risotto

Over het wijnhuis:

Au Bon Climat is een toonaangevend wijnhuis in Californië, opgericht door Jim Clendenen in 1982. Het wijnhuis is gespecialiseerd in het produceren van kwaliteitswijnen, vooral bekend om hun uitstekende Pinot Noir en Chardonnay.

  • Herkomst: Santa Barbara County, Californië, Verenigde Staten
  • Druivensoort: Pinot Noir
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Elegant, fruitig, kruidig
  • Houdbaarheid: 5-8 jaar
  • Vinificatie: Houtgelagerd
  • Serveertemperatuur: 16-18°C
  • Glasadvies: Bourgogne glas
  • Lekker bij: Gevogelte, gegrilde zalm, risotto
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »