Marchesi Antinori Cervaro Della Sala 2021 Heerlijk op dronk!
€99,00

Marchesi Antinori Cervaro Della Sala 2021

Ontdek de prachtige Marchesi Antinori Cervaro della Sala 2021 uit Umbrië, Italië. Een harmonieuze blend van Chardonnay en Grechetto die de essentie van het terroir vastlegt. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Antinori Cervaro Della Sala 2021, Umbrië, Italië

Een Iconische witte wijn van een Iconisch Italiaans wijnhuis!

De Marchesi Antinori Cervaro della Sala 2021 is een meesterwerk van het vermaarde wijnhuis Marchesi Antinori. Deze wijn belichaamt de rijke geschiedenis van Umbrië en is een eerbetoon aan het unieke terroir van de regio. De blend van Chardonnay en Grechetto druiven resulteert in een wijn die zowel complex als elegant is.

De vinificatie van Marchesi Antinori Cervaro della Sala 2021 is met precisie ontworpen om de essentie van Chardonnay en Grechetto te laten schitteren. Handgeplukte druiven, rijp en aromatisch, ondergaan zorgvuldige selectie. Na delicate persing fermenteren ze in roestvrijstalen tanks, waarbij de temperatuur nauwlettend wordt beheerst voor maximale smaakbehoud en evenwichtige structuur.

Een deel van de Chardonnay fermenteert en rijpt in Franse eiken vaten, waar vanille, toast en subtiel kruidige tonen zich vermengen met Grechetto's frisse fruitigheid. Na gisting volgt rijping, waarbij roestvrijstalen tanks en eiken vaten worden ingezet voor optimale frisheid en complexiteit. Dit rijpingsproces creëert structuur, diepte en harmonie, een ode aan Umbrië's terroir.

De wijnmaker assembleert zorgvuldig de blend na rijping, waarbij Chardonnay en Grechetto in perfecte balans worden gebracht. Het resultaat is de Marchesi Antinori Cervaro della Sala 2021 - een prachtige belichaming van toegewijde inspanning in elk vinificatieaspect. Deze wijn harmonieert traditie met innovatie en brengt Umbrië's terroir tot leven, elegant en verfijnd.

Proefnotitie:

Deze wijn opent met verleidelijke aroma's van tropisch fruit, gouden appel en geroosterde amandelen. Het gehemelte wordt omhuld met smaken van rijpe perzik, vanille en een vleugje honing. De afdronk is lang en levendig.

Onderscheidingen:

95 punten - James Suckling

94 punten - Robert Parker's Wine Advocate

93 punten - Wine Spectator

96 punten - Luca Maroni

Eten dat goed past:

Deze wijn komt uitstekend tot zijn recht bij zeevruchten, gegrilde kip met kruiden, romige pasta's en zachte kazen.

Over het wijnhuis:

Marchesi Antinori is een iconisch Italiaans wijnhuis met meer dan zes eeuwen geschiedenis en toewijding aan wijnbouw. Gelegen in Toscane, streven ze ernaar om wijnen te creëren die de essentie van het Italiaanse terroir vastleggen, met een balans tussen traditie en innovatie.

  • Herkomst: Italië
  • Druivensoort: Chardonnay, Grechetto
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: In de intense geur aroma’s van citrusvruchten en tropisch fruit, naast lichte botersensaties.
  • Houdbaarheid: 0 - 6 jaar
  • Vinificatie: Deels in roestvrijstalen tanks, Deels op eikenhouten vaten.
  • Serveertemperatuur: 10 - 12 graden
  • Glasadvies: Witte wijn glas
  • Lekker bij: Prachtig bij gerechten met vis, gegrild vlees & gevogelte.
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »