Barone Montalto Ammasso Rosso Sicilia 2020
€19,75

Barone Montalto Ammasso Rosso Sicilia 2020

Het aroma is intens en fruitig met geuren van gedroogde pruimen, vosdruiven, gekonfijt fruit en geroosterde noten, eindigend met een vleugje marsepein en amandel. Gekonfijte noten en geroosterde hints zorgen voor een smaakvolle en sensueel smaken pallet. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Barone Montalto Ammasso Rosso Sicilia 2020

Voor de Ammasso worden de beste druiven met de hand geplukt en in kleine kisten van maximaal 5 kg per stuk geplaatst. De druiven worden 4 weken opgeslagen in een fruitkamer waarbij de temperatuur wordt gecontroleerd. De natuurlijke enzymatische processen ontwikkelen de eigenaardige aroma's en smaakprofielen. Druiven worden voorzichtig behandeld om hun delicate balans te behouden. De wijn rust voor 8-10 maanden in medium geroosterde eikenvaten. Na 4 maanden in de fles begint de wijn zich mooie smaken te uiten.

Een blend van Nero d'Avola, Nerello Mascalese, Merlot en Cabernet Sauvignon druiven die roeren voordat ze vier weken lang worden geperst. De naam van de wijn 'Ammasso' verwijst naar de Siciliaanse term voor deze oude maischtechniek. De wijn rijpt in barriques gedurende tien maanden en heeft een donkere kleur met paarse reflecties. Het aroma is intens en fruitig met geuren van gedroogde pruimen, vosdruiven, gekonfijt fruit en geroosterde noten, eindigend met een vleugje marsepein en amandel.

 

  • Herkomst: Sicilië, Italië
  • Druivensoort: Nero d'Avola, Nerello Mascalese, Cabernet Sauvignon, Merlot
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Gulle combinatie van fruit, noten, kruidigheid
  • Houdbaarheid: 5-10 jaar
  • Vinificatie: zie info
  • Serveertemperatuur: 16-18 graden
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij: Hartige vleesgerechten, gebakken pasta en rijpe kaas.
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »