In Italië leeft sterk het besef dat de aanplant van internationale druiven voor de bekendheid van de wijnen van belang is, maar dat de eigen, lokale druiven, niet mogen worden vergeten. Dat is dan ook zeker niet het geval bij de nero d’Avola.
Het befaamde huis Tasca d’Almerita heeft tegenwoordig ook wijngaarden op de hellingen van de Etna. Op dit estate, Tascante, wordt ook deze wijn gemaakt, op basis van een typische Etna-druif, de nerello mascalese.
Geniet van de verfijnde Les Jamelles Pinot Noir 2022, een meesterwerk van het gerenommeerde wijnhuis Les Jamelles. Deze rode wijn, gemaakt van de Pinot Noir druif, biedt een harmonieuze combinatie van subtiele aroma's en een zijdezachte afdronk.
De frisse zuren, maken deze wijn vooral jong heel aantrekkelijk. Veel rood fruit en de kenmerken van wijnen uit een warm klimaat (kruiden en gedroogd fruit).
Prima primitivo uit Apulië, de hak van de laars. Een rode wijn met een volle, ronde smaak, zachte tannines. Het is alles wat je verwacht van een primitivo.
Voor de Merlot in Zuid-Afrika blijft het altijd weer een uitdaging. Maar Spier heeft gewoon een uitstekende Merlot gemaakt. Opwekkend fruit en sap van kersen en bessen. Warm en zwoel medium krachtige rode wijn.
Diep robijn rode kleur. Aroma's van klein rood en zwartfruit, maar ook aroma's van ceder, kruiden zijn duidelijk herkenbaar in de wijn. Een mooie gebalanceerde wijn met zachte tannines en een aanhoudende afdronk.