Het is de eerste witte wijn van het landgoed. Zeldzaam en origineel, geproduceerd in zeer weinig flessen, vertelt het getrouw zijn nuances van slankheid, lichtheid en lengte.
Geurend naar viooltjes en trakterend op een mondvol donker fruit dat zich in de schaduw tot rijpheid heeft weten te worstelen. Zure pruimen en bittere kersen. Een zoetje van gebrande paprike en bittere chocola.
Messorio, voor het eerst geproduceerd in 1994, was een persoonlijke uitdaging met een van de meest aangeplante rassen in Bolgheri, aan de Toscaanse kust, en in de wereld: Merlot, zo ver mogelijk weg te blijven van de meer zachte, voorspelbare merlot-stijl
50% Merlot, 20% Cabernet Franc, 20%Cabernet Sauvignon, 10% Syrah. Le Macchiole kan in een adem worden genoemd met namen als Tenuta San Guido (Sassicaia) en Tenuta Ornellaia.
Het icoon van Antinori met verfijnde aroma's van tabak, kerrie, bramen- en bessenjam. De smaak is vol en zijdezacht met licht zoete hints. Hij heeft evenwichtige tannines en een volle, zeer lange, afdronk. Maak gerust 2 uur van te voren open.
Complexe wijn van het befaamde huis Poliziano. Krachtig op fruit gemaakt, maar biedt meer. Kruidigheid, vanille, zwoele afdronk. Een échte 'Vino Nobile' die je opent bij vleesgerechten.
Traditionele Chianto Classico van Antinori. Houtgerijpte blend van Merlot, Syrah en Sangiovese. Prachtige begeleider van stevige vleesgerechten en harde kazen