Ricasoli Colledilà Chianti Classico Gran Selezione 2016
€64,95 €62,95

Ricasoli Colledilà Chianti Classico Gran Selezione 2016

Volle en zachte smaak met rijp en sappig zwart- en roodfruit, een vleugje vanille, pure chocolade en rozijn. Heerlijk zacht met gerijpt roodfruit van kersen, rode bessen, bosaardbei en een vleugje framboos, en een subtiele hint van vanille en karamel. ...Meer informatie
  • Merk:Ricasoli
  • Artikelnummer:G5
  • Beschikbaarheid: Op voorraad

Toevoegen aan winkelwagen

Ricasoli Colledilà Chianti Classico Gran Selezione 2016

Dat verschillende wijngaarden sangiovese-druiven opleveren met zeer opvallende en duidelijke kenmerken en verschillen, wekte meteen de nieuwsgierigheid van Francesco Ricasoli. Zijn toewijding samen met verlangen, onderzoek, vastberadenheid en vooral een droom, hebben zijn visie omgezet in resultaten. Drie prachtige Sangiovese Cru’s genaamd, Colledilà, Roncicnone en CeniPrimo.

Awards:
Oogstjaar 2017 - Tre Bicchieri (Gambero Rosso)
Oogstjaar 2017 - 94pt (The Wine Advocate)
Oogstjaar 2018 - 98pt (James Suckling)

De sangiovese druiven zijn afkomstig van wijngaarden uit de Gaiole streek in Chianti. De wijngaarden liggen op 380 meter hoogte op Zuid-Westelijke helling, een van de mooiste en meest representatieve delen van het estate. De grond bestaat uit een mix van fijne klei en kalk. De koude inweking van de schillen duurt 5 tot 9 dagen, hierna volgt de, thermo gereguleerde, alcoholische gisting, 7-9 dagen. Hierna volgt een rijping van 18 maanden op nieuw hout.
Dat verschillende wijngaarden sangiovese-druiven opleveren met zéér opvallende en duidelijke kenmerken en verschillen, wekte meteen de nieuwsgierigheid van Francesco Ricasoli. Zijn toewijding aan onderzoek bracht hem ertoe om in een project zo sterk te geloven dat hij bereid was tijd, energie en nog veel meer te investeren om tot de resultaten te komen die we vandaag zien. ‘The Zonation’, werd in 2008 gestart in samenwerking met de Italiaanse Raad voor onderzoek en landbouwproeven en maakte een volledige grondstudie van deze wijngaarden mogelijk. Na meer dan drie jaar onderzoek werden verschillende kenmerken gevonden en de redenen voor dit verschil werden begrepen. Sangiovese, de druif die zich bij Brolio zo thuis voelt, heeft in de loop der jaren zijn verschillende persoonlijkheden onthuld op de drie grondsoorten waar de drie wijngaarden staan aangeplant. Deze verschillende persoonlijkheden kunnen volledig worden herkend in de drie Sangiovese Crus. 

Volle en zachte smaak met rijp en sappig zwart- en roodfruit, een vleugje vanille, pure chocolade en rozijn. Heerlijk zacht met gerijpt roodfruit van kersen, rode bessen, bosaardbei en een vleugje framboos, daarnaast een subtiele hint van vanille en karamel. Lauwwarme salade met gerookte eendenborst en cantharellen, zachte polenta met een hint van gorgonzola dulce en gegrilde portobello, risotto met ragout van konijn en zoete ui.

  • Herkomst: Chianti, Toscane, Italië
  • Druivensoort: Sangiovese
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Geconcentreerd fruitig, krachtig, gestructureerd, elegant
  • Houdbaarheid: 15-20 jaar
  • Vinificatie: Traditioneel hout gerijpt
  • Serveertemperatuur: 16-18 graden
  • Glasadvies: Bourgogne glas
  • Lekker bij: Lauwwarme salade met gerookte eendenborst en cantharellen, zachte polenta met een hint van gorgonzola dulce en gegrilde portobello, risotto met ragout van konijn en zoete ui
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »