Podere Il Carnasciale Carnasciale 2020
€74,95

Podere Il Carnasciale Carnasciale 2020

Podere Il Carnasciale Carnasciale 2020 is een meesterwerk uit Toscane, geboren uit de zeldzame Caberlot-druif. Deze wijn belichaamt de visie van het wijnhuis en de unieke terroir van de regio. Ontdek de verfijning van Italiaanse wijnbouw in elke slok. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Podere Il Carnasciale Carnasciale 2020

Een unieke expressie van Toscaanse elegantie

Podere Il Carnasciale, een toonaangevend wijnhuis in het zuidelijke Chianti-gebergte van Toscane, staat synoniem voor vakmanschap en innovatie. Onder leiding van Moritz Rogosky wordt hier de unieke Caberlot-druif gekoesterd en tot leven gebracht, wat resulteert in uitzonderlijke wijnen die het karakter van de regio weerspiegelen.

Met 18 maanden rijping op Franse eiken vaten en nog eens 6 maanden flesrijping, heeft de Podere Il Carnasciale Carnasciale 2020 een diepe complexiteit en een verfijnde structuur. Deze rode wijn onthult tonen van rijp rood fruit, kruiden en een subtiele hint van vanille, perfect gebalanceerd met zijdezachte tannines.

Proefnotitie:

Diep robijnrood van kleur met aroma's van rijpe kersen, zwarte bessen, en hints van kruiden en vanille. Vol en evenwichtig van smaak met zijdezachte tannines en een lange, elegante afdronk.

Onderscheidingen:

James Suckling: 94 punten

Wine Spectator: 92 punten

Eten dat goed past:

Perfect bij gegrilde steaks, lamsvlees, pittige pastagerechten en rijpe kazen.

Over het Wijnhuis:

Podere Il Carnasciale, een trotse familieonderneming onder leiding van de Rogosky's, belichaamt de passie voor wijnmaken. Geïnspireerd door de visie van oprichter Wolf Rogosky, wordt het landgoed vakkundig gerund door Moritz Rogosky. Met een toegewijd team van oenologen, wijnmakers en agronomen streven ze naar perfectie in elke fles.

Gelegen in het schilderachtige zuidelijke Chianti-gebergte, in de Vald'Arno di Sopra-regio, wordt het wijnhuis omringd door eeuwenoude tradities en een vruchtbare terroir. Deze unieke omgeving biedt de ideale setting voor het cultiveren van uitzonderlijke wijnen.

Moritz Rogosky gaat nog een stap verder in het nastreven van uitmuntendheid door te werken met de zeldzame Caberlot-variëteit. Hoewel officieel onbekend, staat deze druif bekend om zijn unieke eigenschappen die wereldwijd worden gewaardeerd. Met ongeëvenaard vakmanschap worden de kenmerkende smaken van Cabernet Franc en Merlot samengebracht, resulterend in buitengewone wijnen die exclusief verkrijgbaar zijn bij Podere Il Carnasciale.

  • Herkomst: Toscane, Italië
  • Druivensoort: Caberlot
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Harmonieus & vol, peper, bloemig
  • Houdbaarheid: 10-15 jaar
  • Vinificatie: Zie omschrijving / info
  • Serveertemperatuur: 16-18 graden
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij: Rood vlees, wild, oude kazen
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »