Podere Il Carnasciale Il Caberlot 2019 Magnum
€450,00 €420,00

Podere Il Carnasciale Il Caberlot 2019 Magnum

Podere Il Carnasciale Il Caberlot 2019 (magnum) is een zeldzame Toscaanse wijn die de zintuigen prikkelt met zijn unieke karakter en diepgang. Deze wijn is een ware cultfavoriet en een must-have voor kenners van fijne Italiaanse wijnen. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Podere Il Carnasciale Il Caberlot 2019 (magnum)

Een unieke Toscaanse Cult!

Podere Il Carnasciale Il Caberlot 2019 is een waar juweeltje uit de Val d’Arno di Sopra regio in Toscane, geproduceerd door het gerenommeerde wijnhuis Podere Il Carnasciale. Deze wijn is gemaakt van de zeldzame Caberlot-druif, een kruising tussen Cabernet Franc en Merlot, en wordt beschouwd als een ware Toscaanse cultwijn.

Met zijn diepe robijnrode kleur en verleidelijke aroma's van rijpezwarte bessen, pruimen en kruiden, betovert deze wijn vanaf het eerste slokje. Het gehemelte wordt verwend met een rijke textuur, zijdezachte tannines en een perfect uitgebalanceerde zuurgraad, gevolgd door een lange, elegante afdronk.

Deze wijn kan direct gedronken worden maar heeft ook potentieel om verder te rijpen tot minstens 2040.

Proefnotitie:

Kleur: Diep robijnrood Geur: Rijpe zwarte bessen, pruimen, bramen, kruiden

Smaak: Zacht, zijdeachtig, rijpe tannines, evenwichtig zuur, lange afdronk

Onderscheidingen:

James Suckling: 95 punten

Robert Parker: 94 punten

Wine Spectator: 93 punten

Eten dat goed past:

Gegrild rood vlees, wildgerechten, stevige kazen

Over het wijnhuis:

Podere Il Carnasciale, een trotse familieonderneming onder leiding van de Rogosky's, belichaamt de passie voor wijnmaken. Geïnspireerd door de visie van oprichter Wolf Rogosky, wordt het landgoed vakkundig gerund door Moritz Rogosky. Met een toegewijd team van oenologen, wijnmakers en agronomen streven ze naar perfectie in elke fles.

Gelegen in het schilderachtige zuidelijke Chianti-gebergte, in de Vald'Arno di Sopra-regio, wordt het wijnhuis omringd door eeuwenoude tradities en een vruchtbare terroir. Deze unieke omgeving biedt de ideale setting voor het cultiveren van uitzonderlijke wijnen.

Moritz Rogosky gaat nog een stap verder in het nastreven van uitmuntendheid door te werken met de zeldzame Caberlot-variëteit. Hoewel officieel onbekend, staat deze druif bekend om zijn unieke eigenschappen die wereldwijd worden gewaardeerd. Met ongeëvenaard vakmanschap worden de kenmerkende smaken van Cabernet Franc en Merlot samengebracht, resulterend in buitengewone wijnen die exclusief verkrijgbaar zijn bij Podere Il Carnasciale.

  • Herkomst: Toscane, Italië
  • Druivensoort: Caberlot
  • Inhoud: 150 CL
  • Smaaktype: Rond & sappig, kruidig, witte peper, gedroogde bloemen
  • Houdbaarheid: 20-25 jaar
  • Vinificatie: Zie omschrijving / info
  • Serveertemperatuur: 16-18 graden
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij:
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »