Lapostolle Clos du Lican 2019
€184,95

Lapostolle Clos du Lican 2019

Clos du Lican is een single vineyard wijn uit de gelijknamige wijngaard. Deze wijngaard wordt beschouwd als de verborgen parel van Lapostolle in de Apalta Vallei. James Suckling gaf de wijn maar liefst 98/100 punten. 100% Syrah. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Lapostolle Clos du Lican 2019

Casa Lapostolle's Clos Apalta wordt door velen beschouwd als een van de beste wijnen van Argentinië, zo niet van heel Zuid-Amerika. Clos du Lican is hun nieuwste project en 2019 is de inaugurele release. Taylor's is een van de weinige plaatsen in de VS om een toewijzing van deze geweldige wijn te krijgen.

98 punten James Suckling
Intense en onstuimige neus van zwart fruit, zwarte truffels, gepeperd vlees, mahonie, mokka en gegrilde kruiden. Ook wat verbrande karamel. Volle body met een rijk, pluche en romig gehemelte. Zoveel te bieden. Fluweelzachte, gepolijste tannines. Warme chocolade met hartig vlees. Heerlijke afdronk. Groot en gul. Een nieuwe en spannende single-vineyard 100% syrah. Opdrinken of bewaren.

96 punten Jeb Dunnuck
De 2019 Clos Du Lican, die 23 maanden in nieuwe vaten heeft gelegen, is een prachtige wijn met veel diepte en rijkdom, maar het zijn de zuiverheid en finesse en de kwaliteit van de tannines die hem echt onderscheiden. Hij onthult een diepere robijn/paarse tint en veel bramen- en moerbeivruchten, heeft perfect geïntegreerd eikenhout, een gemiddelde tot volle body, zijdezachte tannines en gewoon een complex, ongelooflijk indrukwekkend bouquet van peperachtige kruiden, sandelhout, viooltjes en bakkruiden. Ondanks de stevige rijpheid (de alcohol bedraagt meer dan 15%) heeft hij een geweldig gevoel van frisheid, en nogmaals, de zuiverheid en het evenwicht zijn iets om in acht te nemen.

 

  • Herkomst: Colchagua vallei in Chili
  • Druivensoort: Syrah
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Vol, geconcentreerd, rijk
  • Houdbaarheid: 15-20 jaar
  • Vinificatie: Zie omschrijving / info
  • Serveertemperatuur: 16-18 graden
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij:
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »