Knewitz Riesling Trocken 2018
€11,95

Knewitz Riesling Trocken 2018

Deze riesling Gutswein van Weingut Knewitz is intens lichtgeel en sprankelend in het glas. De neus is opwekkend, fris en mineralig ook ontstaan ​​er aroma's van witte bloemen, abrikozen, nectarines, maar ook tonen van gekonfijte gember, citroenschil en gu ...Meer informatie

Iets langere levertijd. Voor meer informatie mail ons op [email protected]

Weingut Knewitz Riesling Gutswein Trocken 2018

Het domein van de familie Knewitz bevindt zich in Rheinhessen in de buurt van Mainz, langs meanderende Rijnaders en bestaat uit wijngaarden met poëtische namen als Goldberg, Eselspfad, Honigberg en Hundertgulden. Broers Björn en Tobias behoren tot de jongste en de meest talentvolle wijnmakers van Duitsland. Na het afronden van zijn studie dook Tobias samen met Björn in het wijnbedrijf van hun vader, en sindsdien waait er een frisse wind door Rheinhessen. De broers zijn enthousiast over de bodem in hun wijngaarden en willen alles eruit halen wat erin zit. En dat doen ze goed! Hier, rond het plaatsje Appenheim, bevinden zich de meest kalkrijke bodems van heel Duitsland: een overblijfsel uit de paleotijd toen dit gebied oceaan was en hier koraalriffen waren. Die kalkrijke bodem leidt tot karaktervolle wijnen. De wijngaarden van Weingut Knewitz zijn in zuidwestelijke richting aangeplant voor een maximale zonopname,  en worden liefdevol en zorgvuldig verzorgd gedurende alle seizoenen. Iedere druivensoort krijgt op basis van smaak – en niet op basis van het suikergehalte – hun maximale rijping. Ook de oogst gebeurt met de hand.

Tobias, Björn en hun vader Gerold zijn misschien nog wel het meest enthousiast over hun Rieslingdruiven. Deze komen in hun eeuwenoude wijngaarden volledig tot hun recht. Ze noemen het niet voor niets hun witte goud, en weten dit door rijping in oude houten vaten puur tot uitdrukking te brengen, met precies de juiste toon en een prettig fris karakter.

Knewitz is een echt familiebedrijf, want ook vader, moeder, oom en vriendin Corina hebben een eigen taak in het bedrijf. Hun wijnen hebben op nationaal en internationaal niveau al veel bekendheid verworven. Bovendien hebben ze met hun wijnen al diverse bekroningen in de wacht gesleept. Zo ontving Tobias de ‘Erste Traube’, een prestigieuze wijnprijs en werd hij in 2015 uitgeroepen tot ‘Newcomer des Jahres’. Daarnaast staan de wijnen van Knewitz onder andere vermeld in de Eichelmann Deutschland Weine,  Gault Milau, Decanter en Fallstaff.

  • Herkomst: Appenheim, Rheinhessen, Duitsland
  • Druivensoort: Riesling
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Fris, rijp, ziltig
  • Houdbaarheid: 2-3 jaar
  • Vinificatie: stainless steel
  • Serveertemperatuur: 8 tot 10 graden
  • Glasadvies: witte wijn glas
  • Lekker bij: (vette) varkensvleesgerechten, geroosterde kip, maaltijdsalades
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »