Cascina Valle Asinari Asinari Barbera d'Asti 2021
€25,95

Cascina Valle Asinari Asinari Barbera d'Asti 2021

Een levendige, elegante Barbera d’Asti 2021 met intense kersen- en pruimenaroma’s, verfijnde kruiden tonen en een frisse afdronk met fijne tannines. Perfect gebalanceerd en expressief. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Cascina Valle Asinari Barbera d’Asti 2021

Een verfijnde Barbera d’Asti met elegante zuren en intens fruit van een biodynamisch domein.

Deze prachtige rode wijn komt uit het biodynamische domein in het hart van Piemonte, nabij San Marzano Oliveto. Deze 100% Barbera wordt met respect voor natuur en terroir geproduceerd en gevinifieerd met inheemse gisten in cement en vaak gerijpt in grote Slavonische vaten Emilio Moro. Het resulteert in een wijn die zowel krachtig als soepel is—rijk aan rijp rood fruit, verfrist door levendige zuren en afgemaakt met een harmonieuze, lange afdronk.

Proefnotitie:

- Kleur: Dieprood met robijnrode weerspiegelingen

- Neus: Rijpe kersen, pruimen, wilde kruiden, houtachtige nuances en licht bloemige tonen

- Smaak: Elegant en gebalanceerd; frambozen, boysenbes, zwarte thee, anijs en een subtiele kruidigheid

- Afdronk: Fijne tannines, klassieke levendige Barbera-zuren, lang en fris

Onderscheidingen:

- Wine Enthusiast: 92/100 (oktober 2023) Wine Enthusiast Wine-Searcher

- Wine-Searcher: gemiddeld 90/100 (2021 vintage)

Eten dat goed past:

- wild

- eend

- gevogelte

- gestoofd rood vlees (zoals runderstoofpot)

- charcuterie

Over het wijnhuis:

Cascina Valle Asinari is gelegen in San Marzano Oliveto in de regio Piemonte. Het domein benadrukt biodynamische en traditionele methodes. De Barbera-druiven worden vaak met inheemse gisten gevinifieerd in cement, met latere rijping in grote Slavonische eiken vaten (tot 50 jaar oud), wat bijdraagt aan de structuur, rondheid en complexiteit van de wijn.

  • Herkomst: Italië, Piëmonte
  • Druivensoort: Barbera
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Elegant, fris, sappig
  • Houdbaarheid: 1-3 jaar
  • Vinificatie: Spontane fermentatie met inheemse gisten in cement, rijping in grote Slavonische vaten
  • Serveertemperatuur: 14-16 °C
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij: Wild, eend, gevogelte, stoofpot, charcuterie/antipasti
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »