Bibi Graetz Bibi Graetz Balocchi di Colore Toscana 2020 Uniek!
€1.850,00

Bibi Graetz Bibi Graetz Balocchi di Colore Toscana 2020

Een uniek collectors kist van de Toscaanse topper Bibi Graetz. Gevuld met 6 prachtige flessen waaronder verschillende Balocchi di Colore. Een must have voor de wijnliefhebber. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

 

Bibi Graetz Balocchi di Colore Toscana 2020

Prachtige verzamelkist met 6 flessen:

3* Bibi Graetz Colore 2020 : 100% Sangiovese

1* Bibi Graetz Balocchi di Colore #1 : 100% Sangiovese

1* Bibi Graetz Balocchi di Colore #3 : 100% Colorino

1* Bibi Graetz Balocchi di Colore #8 : 100% Canaiolo

 

UIT de glooiende heuvels van Toscane, waar de zonovergoten wijngaarden zich uitstrekken tot aan de horizon, komt deze bijzondere schat: de Bibi Graetz Balocchi di Colore Toscana 2020 mixed case. Deze wijnen, geboren uit passie en toewijding, zijn een musthave voor elke wijnliefhebber.

Het verhaal van de Balocchi di Colore begon met Bibi Graetz, een gepassioneerde wijnmaker met een diepe liefde voor zijn Toscaanse thuisland. Hij wist als geen ander dat Toscane niet alleen bekend stond om zijn kunst, cultuur en geschiedenis, maar ook om zijn wijntraditie. Met de toewijding van een kunstenaar en de precisie van een ambachtsman, besloot Bibi een wijnen te creëren die de ziel van Toscane ving maar met het gerbuik van gebiedsvreemde druiven.

Het jaar 2020 was een bijzonder jaar. De druiven groeiden onder de warme zomerzon en kregen de juiste hoeveelheid regen om te gedijen. De wijngaarden waren bezaaid met druiven in alle kleuren van de regenboog - van diep paars tot zacht roze, en van fel groen tot dieprood. Bibi wist dat hij deze verscheidenheid wilde vastleggen in zijn Balocchi di Colore.

Met de hand selecteerde hij de druiven en bracht ze zorgvuldig naar de wijnmakerij. Daar begon het magische proces. De druiven werden met uiterste zorg geperst en het sap werd langzaam gefermenteerd in eiken vaten. Bibi wist dat hij geduld moest hebben, want grote kunst ontstaat niet overhaast.

Maanden gingen voorbij terwijl de Balocchi di Colore rijpte in de kelders van zijn wijngaard. Bibi bezocht de vaten regelmatig, proefde de wijn en voelde de ziel van Toscane erin weerspiegeld. De wijn ontwikkelde een complexiteit die zowel doorgewinterde wijnkenners als nieuwkomers betoverde.

Toen eindelijk de dag van de onthulling aanbrak, stond de wijnwereld in afwachting. De Balocchi di Colore werd in een unieke kist gepresenteerd, die net zo kunstzinnig was als de wijn zelf. De kist was versierd met levendige kleuren en beeltenissen van de Toscaanse landschappen, een eerbetoon aan de plaats waar de wijn tot leven was gekomen.

De eerste slok van de Balocchi di Colore was als een reis door Toscane. Het bood een overvloed aan smaken, van sappige rode bessen tot diepe kersen, met hints van kruiden en een vleugje vanille. De wijn had een zijdezachte textuur en een prachtige, lang aanhoudende afdronk. Het was alsof je in elke slok de warmte van de Toscaanse zon en de ziel van de wijngaarden kon proeven.

Wijnliefhebbers van over de hele wereld werden verliefd op de Balocchi di Colore. Het werd beschouwd als een meesterwerk van wijn maken, een symbool van passie en toewijding aan de kunst van het wijnmaken. De unieke kist waarin de wijn was verpakt, werd een pronkstuk in wijnkelders overal ter wereld.

Elke keer dat de kist werd geopend, was het alsof je een stukje Toscane in huis haalde. De Balocchi di Colore bracht mensen samen, of het nu was om een speciale gelegenheid te vieren of gewoon om te genieten van een rustige avond. De wijn was als een brug tussen culturen, een herinnering aan de schoonheid en de rijkdom van Toscane.

Bibi Graetz had met de Balocchi di Colore een meesterwerk gecreëerd dat de harten van velen veroverde. Zijn toewijding aan de kunst van wijnmaken en zijn liefde voor Toscane waren in elke fles te proeven. De Balocchi di Colore werd niet alleen een musthave voor elke wijnliefhebber, maar ook een icoon van de wijnwereld.

In de jaren die volgden, bleef Bibi zijn passie volgen en zijn kunst verfijnen. Elk jaar bracht nieuwe verrassingen en heerlijke wijnen voort. Maar de Balocchi di Colore van 2020 zou altijd een speciale plaats innemen in de harten van degenen die het geluk hadden gehad om ervan te genieten. Het was meer dan alleen een wijn; het was een kunstwerk dat de ziel van Toscane omarmde en de liefde van een wijnmaker voor zijn land vereeuwigde.

 
 
 

  • Herkomst: Toscane, Italië
  • Druivensoort: Sangiovese, Canaiolo, Colorino
  • Inhoud: 6* 75 CL
  • Smaaktype:
  • Houdbaarheid: 2040
  • Vinificatie: eiken houten vaten
  • Serveertemperatuur: 16-18°C
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij: wildgerechten, rood vlees, harde kazen
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »