Weingut Hermann Dönnhoff Grauburgunder "S" - Selektion Barrique 2020
€27,50

Weingut Hermann Dönnhoff Grauburgunder "S" - Selektion Barrique 2020

Dönnhoff Grauburgunder "S", Zeer geconcentreerde Grauburgunder (pinot gris) van speciaal geselecteerde druiven. Door de houtlagering op nieuwe eiken vaten krijgen ze een bepaalde complexiteit en smaak mee, zonder dat het ten koste gaat van het typische gr ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Weingut Hermann Dönnhoff, Grauburgunder "S" - Selektion Barrique 2020

De kleinzoon van de naamgever, Helmut Dönnhoff, legde de basis voor het internationale succes en gaf met zijn consequente stijl en de kwaliteit van zijn wijnen wereldwijd vorm aan de reputatie van grote Duitse Rieslings. Na zijn opleiding in het wijnbedrijf van zijn ouders en zijn studie wijnbouw, nam hij in 1971 de verantwoordelijkheid voor de wijngaarden en de ontwikkeling van de wijnen over. "De basis voor uitzonderlijke wijnen zijn uitzonderlijke wijngaarden. Ik ben blij dat ik de kans heb gekregen om enkele eersteklas wijngaarden te verwerven en ze gedeeltelijk opnieuw te cultiveren. Het is voor mij nog steeds een voorrecht dat we vandaag wijnen kunnen maken van grote topwijngaarden. En dit is meer dan ik had durven dromen toen ik met mijn bedrijf begon." De grondige kennis van grote wijnen en grote sites werd doorgegeven van grootvader op zoon op kleinzoon. Nu heeft de vierde generatie het overgenomen: Cornelius Dönnhoff. Hij begon zijn leertijd in 1999 en vanaf 2007, na verschillende verblijven in het buitenland, was hij aanvankelijk verantwoordelijk voor de wijngaard en de kelder, vandaag heeft hij de algemene verantwoordelijkheid. Het verhaal gaat verder, de wijnmakerij blijft wat ze is: een familiebedrijf in de waarste zin van het woord.

Met zijn tien grote wijngaarden, die tot de beste in de regio behoren, geniet het wijnhuis vandaag de dag een uitstekende internationale reputatie voor de productie van grote Duitse witte wijnen.

Weingut Hermann Dönnhoff, Grauburgunder "S" - Selektion Barrique 2020

Dönnhoff Grauburgunder "S", Zeer geconcentreerde Grauburgunder (pinot gris) van speciaal geselecteerde druiven. Door de houtlagering op nieuwe eiken vaten krijgen ze een bepaalde complexiteit en smaak mee, zonder dat het ten koste gaat van het typische grauburgunder karakter en fruittoon.

 

  • Herkomst: Nahe, Duitsland
  • Druivensoort: Grauburgunder (pinot gris)
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: gestructureerd fruitig met kruidige tonen
  • Houdbaarheid: 5 jaar
  • Vinificatie: Lagering op nieuwe eiken vaten
  • Serveertemperatuur: 10-12 graden
  • Glasadvies: bourgogne glas
  • Lekker bij:
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »