St. Michael-Eppan Cabernet 2022
€21,95

St. Michael-Eppan Cabernet 2022

Ontdek de verfijning van de St. Michael-Eppan Cabernet 2022. Een elegante Italiaanse rode wijn met intense smaken van zwarte bessen en kruiden, perfect in balans. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

St. Michael-Eppan Cabernet 2022

Italiaanse Elegantie in iedere slok

De St. Michael-Eppan Cabernet 2022 is een eerbetoon aan de rijke wijntraditie van Italië en het vakmanschap van het wijnhuis St. Michael-Eppan. Deze wijn is gemaakt van 100% Cabernet Sauvignon-druiven, afkomstig uit de regio Alto Adige in Noord-Italië, waar de omstandigheden ideaal zijn voor deze edele druivensoort.

In het glas presenteert deze wijn zich met een diepe robijnrode kleur. Het boeit de zintuigen met verleidelijke aroma's van zwarte bessen, pruimen en een vleugje vanille, gevolgd door subtiele kruidige tonen. In de mond biedt de St. Michael-Eppan Cabernet 2022 een weelderige textuur en zijdezachte tannines. De smaak is vol en rond, met een indrukwekkende lengte en een harmonieuze afdronk.

Deze wijn komt het best tot zijn recht wanneer geserveerd tussen 16°C en 18°C. We raden aan om de wijn te decanteren voor het schenken, zodat de aroma's zich volledig kunnen ontvouwen. Geniet ervan bij gegrild rood vlees, lamsvlees of gerechten met paddestoelen.

Over het wijnhuis:

St. Michael-Eppan is een vooraanstaand wijnhuis gelegen in de Alto Adige-regio van Noord-Italië. Met meer dan 100 jaar ervaring in wijnmaken, hebben ze een sterke reputatie opgebouwd voor het produceren van hoogwaardige wijnen die de essentie van de regio weerspiegelen. Het wijnhuis combineert traditionele wijnbouwtechnieken met moderne innovatie om wijnen van buitengewone kwaliteit te creëren.

  • Herkomst: Alto Adige / Südtirol / Italië
  • Druivensoort: Cabernet Sauvignon
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Fruitig en complex spicy
  • Houdbaarheid: 3-6 jaar
  • Vinificatie: fermentatie in RVS tanks, gevolgd door de malolactische gisting en rijping in grote eikenhouten vaten.
  • Serveertemperatuur: 16-18°C
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij: rood vlees, gegrild vlees, parelhoen en gerijpte kazen
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »