Quintodecimo Grande Cuvée Luigi Moio 2019
€119,00

Quintodecimo Grande Cuvée Luigi Moio 2019

Speciale jubileumwijn van een zeer bijzonder wijnhuis uit Campania, grootse complexe witte wijn gemaakt van louter lokale druivensoorten Falanghina, Fiano en Greco di Tufo ...Meer informatie
  • Merk:Quintodecimo
  • Artikelnummer:E13
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • Levertijd:2-5 dagen - vanuit geklimatiseerde kelder

Toevoegen aan winkelwagen

Quintodecimo Grande Cuvée Luigi Moio 2019

De Grande Cuvée Luigi Moio is een combinatie van de drie witte druivensoorten - Greco,
Falanghina en Fiano - die bij Quintodecimo in hun mono-varietal versie worden geproduceerd.
In deze wijn geeft elk van de verenigde delen een hogere bijdrage aan hun eenvoudige som, waardoor de voorwaarden voor een kwalitatieve en degustatieve versterking van de wijn en voor een betere lange levensduur.

SAMENSTELLING
Dat is het percentage van elk van de drie druiven: 40% Greco, 20% Falanghina, 40% Fiano.
Greco, is afkomstig van een enkel perceel van Giallo d'Arles landgoed in Tufo, centrum van het productie
gebied van Greco di Tufo DOCG. De bodem is marny met zandsteen die een verhoogde hoeveelheid van
klei en kalksteen, de expositie is op het zuid-westen, de hoogte is ongeveer 400 meter met een helling
van 15%. Falanghina, komt van de middelste band van de heuvel bij Mirabella Eclano. De bodem is
rijk aan klei, de ligging is in het westen en de hoogte is ongeveer 380 meter met een helling van 10%.
Fiano, is een selectie van de Exultet wijngaard, gelegen in Lapio op 600 meter hoogte in een van
de meest gerenommeerde punten voor de teelt van Fiano di Avellino DOCG. De bodem, voornamelijk klei, wordt doorkruist door een strook "lapilli", een soort grond die door zijn poreusheid een kostbare hydraterende bijdrage levert aan de wijnstokken. De ligging is op het zuid-westen met een helling van 20%.

VINIFICATIE
Na de handmatige oogst in kleine kisten van 15 kg, worden de druiven zacht geperst.
De gisting gebeurt voor 60% in nieuwe barriques van Frans eikenhout en voor 40% in inox stalen tanks
bij een temperatuur tussen 18-20°C.

ÉLEVAGE
Aan het einde van de gisting blijft de wijn acht maanden op gisten, waarvan zes na de
samenvoeging van de drie mono-variëteiten. Na de botteling blijven de flessen nog twee
jaar in een horizontale positie in de caveaux, zodat de tijd het werk afmaakt en de wijn
de wijn zijn meest volledige expressie te bereiken.

 

  • Herkomst: Campania, Italië
  • Druivensoort: Greco, Falanghina, Fiano
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Vol, complex, stuctuur, mineraliteit
  • Houdbaarheid: 10-20 jaar
  • Vinificatie:
  • Serveertemperatuur: 8 tot 10 graden
  • Glasadvies: Bourgogne glas
  • Lekker bij: stevige voorgerechten of visgerechten
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »