Jorge Ordóñez Triton Old Vines Tinta de Toro 2022
€27,25

Jorge Ordóñez Triton Old Vines Tinta de Toro 2022

Ordóñez Triton Old Vines Tinta de Toro 2022 is een intense rode wijn met diepe aroma's van zwarte bessen en kruiden, geaccentueerd door een verleidelijke hint van vanille. Krachtig en complex, perfect voor liefhebbers van volle rode wijnen. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Ordóñez Triton Old Vines Tinta de Toro 2022

Een krachtige expressie van Tempranillo uit Toro

Ordóñez Triton Old Vines Tinta de Toro 2022 is een rode wijn uit de beroemde wijnregio Toro in Spanje, geproduceerd bij het gerenommeerde wijnhuis Bodegas Vatan. Deze wijn is gemaakt van 100% Tempranillo druiven, afkomstig van oude wijnstokken. Na de handmatige oogst ondergaat de wijn een fermentatieproces in roestvrijstalen tanks met inheemse gist. Vervolgens rijpt de wijn 8 maanden in Franse eikenhouten vaten, waarbij battonage wordt toegepast voor extra complexiteit en textuur.

Ordóñez Triton Old Vines Tinta de Toro 2022 heeft een diepe robijnrode kleur en biedt intense aroma's van rijpe zwarte bessen, pruimen en een vleugje kruiden, met subtiele hints van vanille en cederhout. In de mond is de wijn vol en krachtig, met zijdezachte tannines en een lange, elegante afdronk. Deze wijn is ideaal om nu van te genieten, maar kan ook nog enkele jaren worden bewaard om zich verder te ontwikkelen.

Proefnotitie:

Diepe robijnrode kleur. Intense aroma's van zwarte bessen, pruimen, kruiden, vanille en cederhout. Volle body met zijdezachte tannines en een lange, elegante afdronk.

Onderscheidingen:

James Suckling: 92 punten

Robert Parker: 90 punten

Eten dat goed past:

Gegrild rood vlees, stoofschotels, wildgerechten en harde kazen.

Over het wijnhuis:

Bodegas Vatan is een toonaangevend wijnhuis gevestigd in de wijnregio Toro, Spanje. Met een lange traditie van wijnmaken produceert Bodegas Vatan enkele van de meest prestigieuze wijnen van het land, waarbij de focus ligt op het gebruik van hoogwaardige druiven en traditionele vinificatietechnieken.

  • Herkomst: Toro, Spanje
  • Druivensoort: Tinta de Toro (Tempranillo)
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Vol, Krachtig
  • Houdbaarheid: 8-10 jaar
  • Vinificatie: Rijping 8 maanden op Frans Eiken vaten met battonage
  • Serveertemperatuur: 16-18°C
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij: Gegrild rood vlees, stoofschotels, wildgerechten en harde kazen.
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »