Mas de Daumas Gassac Blanc 2019
€64,25

Mas de Daumas Gassac Blanc 2019

Helder geel van kleur. Het parfum is fris en levendig. We ruiken vuursteen, citrusfruit, bloesem, peer, abrikoos en honing. De wijn proeft prachtig schoon en zuiver, met fris exotisch fruit en zwoele tonen van honingmeloen en rijpe perzik. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Mas de Daumas Gassac Blanc 2019, Saint Guilhem le désert cité d’Aniane, Languedoc-Roussillon, Frankrijk

Deze zeer bijzondere witte wijn wordt gemaakt van gelijke delen chardonnay, viognier, chenin en petit manseng, en daarnaast nog een klein percentage van veertien verschillende inheemse en speciaal naar de vallei gehaalde schaarse druivenrassen. Iedere tros werd nauwkeurig gecheckt en alleen het mooiste fruit werd gebruikt voor de cuvée Mas de Daumas Gassac blanc. Na een koude inweking werden de druiven zacht geperst, met een nieuwe pneumatische pers. Het resultaat is een magnifieke witte wijn, zeer levendig en fris met een schitterende mineraliteit.

Helder geel van kleur. Het parfum is fris en levendig. We ruiken vuursteen, citrusfruit, bloesem, peer, abrikoos en honing. De wijn proeft prachtig schoon en zuiver, met fris exotisch fruit en zwoele tonen van honingmeloen en rijpe perzik. De afdronk houdt minutenlang aan! Op dronk: tussen 2018 en 2021 geniet u van een prachtige mineraliteit, vanaf circa 2022 zullen tonen van rijp fruit, dadel en vijg meer gaan opvallen. Zeker heerlijk tot 2027, daarna nog steeds interessant voor de liefhebben van rijper wit. Het best te genieten uit een glas voor witte bourgogne.

 

  • Herkomst: Saint-Guilhem-le-Désert Cité d'Aniane, Languedoc-Roussillon, Frankrijk
  • Druivensoort: 32% Viognier 19% Petit Manseng 18% Chardonnay 14% Chenin Blanc 17% andere druivensoorten (14 verschillende)
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: rijk wit, wint complexiteit met leeftijd
  • Houdbaarheid: 7 - 15 jaar
  • Vinificatie: Lange schil weking, fermentatie en 4 maanden lagering op stainless steel tanks
  • Serveertemperatuur: 10-12 graden
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij:
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »