Domaine Henri Bourgeois Le MD De Bourgeois Aop Sancerre 2020
€33,35

Domaine Henri Bourgeois Le MD De Bourgeois Aop Sancerre 2020

Schitterende Sancerre, elegant, met fijne zuren. Dat Henri Bourgeois mooie wijnen kon maken dat wisten we al en dat bewijst hij wederom met deze wijn. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Le MD De Bourgeois Aop Sancerre 2020

De befaamde Bourgeois-familie is een toonaangevende naam in de Sancerre-regio, gelegen aan de Loire-rivier, tegenover het prachtige Pouilly-Fumé. Gevestigd in Chavignol, staat dit voortreffelijke domein bekend als een referentie in Sancerre. Hoewel Henri niet meer onder ons is, zetten zijn kinderen en kleinkinderen met meesterlijke hand zijn erfenis voort. De tiende generatie van de Bourgeois-familie bestuurt nu het bedrijf. Met meer dan 70 hectare eigen wijngaarden creëert de familie Bourgeois uitmuntende en klassieke Sancerre-wijnen, afkomstig van zowel eigen grond als aangekochte druiven. Tevens worden er nu wijnen gemaakt van druiven buiten Sancerre, zoals Pouilly-Fumé, Menetou-Salon, Quincy en Coteaux du Giennois. Voor instapwijnen onder het label 'Petit Bourgeois' worden druiven ingekocht. In 2000 werd het Nieuw-Zeelandse project Clos Henri gestart, waar sauvignon blanc en pinot noir worden verbouwd, dezelfde druiven als in Sancerre. De druivenoogst gebeurt per perceel, apart gevinifieerd en gerijpt, zodat de herkomst van elke wijn bekend is: echte terroirwijnen. De opbrengst per hectare is laag, tot 50 hectoliter per hectare voor de betere wijnen en soms zelfs minder. Hoogtepunten zijn de 'La Côte des Monts Damnées' en de cuvée 'Jadis', die voortreffelijk kan rijpen, zoals bewezen wordt door oudere jaargangen. Niet te vergeten is de monumentale cuvée 'd'Antan'. Deze wijnen behoren tot de meest bijzondere Sauvignon Blancs uit Sancerre.

De kelder en het eigen restaurant van Domaine Henri Bourgeois bevinden zich boven op een heuvel in het dorpje Chavignol, met uitzicht op een van de mooiste steile hellingen van Sancerre, Les Monts Damnés, op het zuiden gelegen. Hier komen enkele van de beste wijnen van Henri Bourgeois vandaan. De ondergrond bestaat uit een combinatie van klei en schelpfossielen, vergelijkbaar met die van Chablis. Het domein wordt momenteel geleid door Jean-Marie Bourgeois, Arnaud, Lionel en Jean-Christophe. De wijngaarden bevinden zich op drie verschillende bodemtypen: klei vermengd met kimmeridgien, silex en kalkhoudende klei. Elk type bodem geeft een wijn met een uniek karakter. Het eigen restaurant van de familie bevindt zich om de hoek, een project van Jean-Marc Bourgeois, de oudste zoon van Jean-Marie. De naam van deze eetgelegenheid kon niet anders dan 'La Côte des Monts Damnés' zijn.

Le MD De Bourgeois Aop Sancerre 2020
Le MD De Bourgeois AOP Sancerre 2020 is samengesteld uit druiven afkomstig van een mengsel van klei en kimmeridgien, de schelpenfossielen die wijnen een buitengewone spanning en aromatische diepgang geven. Deze wijn onthult exotische aroma's van perzik, kruisbessen en passievrucht, met een vleugje groene asperges. Zacht en rijp, ondersteund door verfijnde zuren, toont hij elegantie en rondheid met veel finesse. Een droge witte wijn met karakter.

Le MD De Bourgeois Aop Sancerre en gerechten.
Geniet ervan als aperitief, bij een geitenkaassalade, mosselen, gegrilde zalm en zachte geitenkazen.

  • Herkomst: Frankrijk
  • Druivensoort: Sauvignon blanc
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Vol en Fruitig
  • Houdbaarheid: 0-4
  • Vinificatie: rvs
  • Serveertemperatuur: 8-10
  • Glasadvies: Bordeaux glas
  • Lekker bij: aperitief, salade met geitenkaas, mosselen, gegrilde zalm, zachte geitenkazen.
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »