Paul Jaboulet Aîné Côtes du Ventoux "Les Traverses" Blanc 2018
€9,95

Paul Jaboulet Aîné Côtes du Ventoux "Les Traverses" Blanc 2018

Een prachtige Ventoux gemaakt van Grenache Blanc en Bourboulenc. Een mooie begeleider van visgerechten en een perfect aperitief ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Jaboulet Ventoux "Les Traverses" Blanc 2018

Dit domein op de flanken van de Ventoux wordt omheind door stenen muurtjes die het beschermen tegen erosie. In deze regio heerst de harde mistral immers het hele jaar.

Les Traverses komen uit het zonnigste deel van Frankrijk en dat proef je meteen. De druiven worden geteeld op een kalkhoudende klei-ondergrond. In de witte wijn komt daardoor de uitgesproken mineraliteit tot zijn recht, aangevuld met het fruit en de typische orale toetsen typisch voor deze cépage – op basis van 80% grenache en 20% bourboulenc.

Deze witte wijn heeft een mooie ronde smaak en een generositeit typisch voor het Zuiden. 

Het Domein: Paul Jaboulet Aîné

Opgericht in 1834 door de oudste (Aîné) zoon van wijnbouwer Antoine Jaboulet, ontwikkelde zich tot een monument van de wijnbouw in de Rhônestreek. Nadat de Zwitserse familie Frey, in de persoon van Jean-Jacques Frey, het in 2006 overnam kreeg het een nieuwe impuls, dankzij investeringen in wijngaarden, behuizing en wijnmaakfaciliteiten.

Al generaties lang is de familie Frey bij het maken van wijn betrokken. Naast eigenaar van één van de mooiste wijngaarden in de Champagnestreek en aandeelhouder van het prestigieuze champagnehuis Maison Billecart-Salmon is de familie ook eigenaar van Château La Lagune in Haut-Médoc. Caroline Frey, de oudste dochter van Jean-Jacques, maakte in 2004 haar eerste wijn van Château La Lagune. Vandaag de dag is zij eindverantwoordelijk voor de wijnen van Château La Lagune en, samen met Frederic Jaboulet, voor de wijnen van Paul Jaboulet Aîné.

 

  • Herkomst: Zuidelijke Rhône, Frankrijk
  • Druivensoort: Grenache blanc en Bourboulenc
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Frisse en fruitige wijn met mooie mineraliteit
  • Houdbaarheid: 2022
  • Vinificatie: deels staal, deels beton
  • Serveertemperatuur: 8-12 graden
  • Glasadvies: Witte wijn glas
  • Lekker bij: Aperitief, bij vis(ceviche) en gekruide gerechten en kaas
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »