Herència Altés La Serra Blanc 2020
€31,95

Herència Altés La Serra Blanc 2020

Ontdek de sublieme harmonie van Herència Altés La Serra Blanc 2020, een intrigerende witte wijn die de kenmerkende elegantie van Garnatxa Blanca uit Terra Alta belichaamt. ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Herència Altés La Serra Blanc 2020

Een verfijnde expressie van Garnatxa Blanca uit Terra Alta

Herència Altés La Serra Blanc 2020 is een meesterwerk van het gerenommeerde wijnhuis Herència Altés, gelegen in het betoverende Terra Alta in Catalonië, Spanje. Deze wijn is een pure expressie van de inheemse druif Garnatxa Blanca en belichaamt de rijke tradities en het unieke terroir van de regio.

De wijn wordt met zorg geproduceerd, waarbij alleen de beste druiven worden geselecteerd en met aandacht worden gevinifieerd. Na de persing ondergaat het sap een vergisting in Oostenrijks eikenhout van 2500 liter gedurende 12 maanden, waardoor de wijn een prachtige complexiteit en textuur verkrijgt. Tijdens de eerste twee maanden vindt bâtonnage plaats, wat bijdraagt aan de zijdezachte structuur en de verfijnde aroma's.

Proefnotitie:

Kleur: Diep citroengeel.

Geur: Peer, meloen, abrikoos, kruidig en licht rokerigs van de houtopvoeding.

Smaak: Geconcentreerde fruitaroma's, iets kruidigs en rokerigs. Goede zuren, die zorgen voor de         perfecte balans met het rijpe fruit. Lange, filmende afdronk.

Onderscheidingen:

James Suckling: 92 punten

Robert Parker: 91 punten

Wine Spectator: 90 punten

Vivino: 4.1 / 5

Eten dat goed past:

Deze wijn past uitstekend bij gegrilde visgerechten, romige risotto met zeevruchten of geroosterde kip met citroen en kruiden.

Over het wijnhuis:

Núria Altés, een trotse Catalaanse, legde in 2010 de basis voor Herència Altés als eerbetoon aan haar familiegeschiedenis en -erfgoed. Gelegen in Terra Alta, een vergeten juweel in de zuidelijke uithoek van Catalonië, komen de druiven van diverse eigen wijngaarden. Met een focus op het nieuw leven inblazen van dit gebied, creëert Núria authentieke wijnen, vooral van oude garnacha-stokken.

Vandaag de dag strekt het domein van Herència Altés zich uit over 60 hectare aan wijngaarden, allen biologisch bewerkt. In de kelder wordt Núria bijgestaan door Claude Gros, een doorgewinterde wijnmaker uit Languedoc-Roussillon. Vanaf 2016 begon het wijnhuis met de constructie van een hypermoderne wijnmakerij in de Grau-wijngaard, met een totale oppervlakte van 4400 m2. Ondanks de omvang blijft het nauwelijks zichtbaar van buitenaf. Herència Altés integreert zich volledig in het landschap, niet alleen vanwege de esthetiek en minimale impact op de natuur, maar ook om een betere thermische efficiëntie te bereiken, wat resulteert in een lager energieverbruik. Het wijnhuis vertrouwt bijna volledig op zonne-energie.

  • Herkomst: Terra Alta, Catalonië, Spanje
  • Druivensoort: Garnatxa Blanca
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Vol, complex, rond
  • Houdbaarheid: 5-8 jaar
  • Vinificatie: Oostenrijks eikenhout, 12 maanden, bâtonnage
  • Serveertemperatuur: 8-10°C
  • Glasadvies: Bourgogne glas
  • Lekker bij: Gebraden kip. Ook lekker bij geroosterde bloemkool met komijn
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »