Gusbourne Estate Brut Reserve 2019
€57,25

Gusbourne Estate Brut Reserve 2019

Geniet van de verfijnde elegantie van Gusbourne Brut Reserve 2019. Deze Britse vonkelwijn biedt tonen van rijpe appel, citrus en een delicate biscuity afdronk. Een ware traktatie! ...Meer informatie

Toevoegen aan winkelwagen

Gusbourne Brut Reserve 2019

Engelse Sprankeling van Wereldklasse

Voor diegenen die niet op de hoogte zijn: In Engeland wordt ook wijn geproduceerd, en dit gebeurt in toenemende mate. In de afgelopen acht jaar is het totale wijngaardoppervlak verdubbeld tot ongeveer 4.000 hectare. Dit is veertien keer meer dan in Nederland en vertegenwoordigt ongeveer een achtste van de wijngaarden in de regio Champagne. De vergelijking met Champagne wordt vaak gemaakt vanwege het feit dat ongeveer tweederde van de wijnproductie in Engeland mousserende wijn betreft. Een van de meest gerenommeerde wijnhuizen in Engeland is Gusbourne, gelegen in de regio's Appledore, Kent en nabij Goodwood in West-Sussex, Zuid-Engeland, vlakbij het Kanaal. De bodem bestaat hoofdzakelijk uit klei, met zand- en schelpgronden in Kent en voornamelijk kalkbodems met vuursteenleem in de South Downs van West Sussex. De mousserende wijnen van Gusbourne worden volgens de traditionele methode geproduceerd.

Deze Brut is samengesteld uit een blend van chardonnay, pinot noir en pinot meunier. De exacte verhoudingen in de blend variëren afhankelijk van de weersomstandigheden van het jaar, maar doorgaans is chardonnay dominant in de mix. Na de oogst worden de druiven onmiddellijk geperst en vindt een natuurlijke bezinking gedurende 24 uur plaats. Vervolgens wordt de gisting uitgevoerd in roestvrijstalen tanks bij een temperatuur van 18-20 graden Celsius gedurende 10 dagen. Een klein percentage van de wijn wordt vergist in oude eikenhouten vaten om meer complexiteit te verkrijgen. De wijn wordt gebotteld en ondergaat een tweede gisting op de fles, gevolgd door een rijping op de gistcellen gedurende 24 maanden. Dit proces draagt bij aan de complexiteit van de wijn en brengt autolytische aroma's zoals brioche en brooddeeg naar voren. Na de rijping wordt de wijn gedegorgeerd, wat betekent dat de gistcellen worden verwijderd. Ten slotte wordt de liqueur de dosage toegevoegd, een mengsel van suiker en wijn, en wordt de wijn afgesloten met een kurk en muselet.

Proefnotitie:

Kleur: Strogeel met fijne bubbels.

Neus: Aromatisch met rijpe appels, brioche en een vleugje citrus.

Smaak: Fris en levendig, met een mooie balans tussen fruitige en biscuitachtige smaken.

Afdronk: Lang en verfijnd.

Awards:

91pt Tim Atkin

Eten dat goed past:

Deze schitterende schuimwijn is perfect te combineren met oesters, gerookte zalm of milde kazen. Ook is het een uitstekende keuze voor feestelijke aperitieven en speciale gelegenheden.

  • Herkomst: Kent/Sussex, Verenigd Koninkrijk
  • Druivensoort: chardonnay, pinot noir, pinot meunier
  • Inhoud: 75 CL
  • Smaaktype: Brut, Fruitig, florale tonen, biscuitachtige afdronk
  • Houdbaarheid: 3-5 jaar
  • Vinificatie: Méthode Traditionelle
  • Serveertemperatuur: 8-10°C
  • Glasadvies: Flûte of wijnglas voor mousserende wijn
  • Lekker bij: aperitief, lichte voorgerechten
Reviews

Help ons en andere klanten door het schrijven van een review


0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »