Domaine Faiveley Bienvenues Batard Montrachet Grand Cru 2021
- Merk:Domaine Faiveley
- Beschikbaarheid: Op voorraad
- Levertijd:2-5 dagen - vanuit geklimatiseerde kelder
Domaine Faiveley
De geschiedenis van Domaine Faiveley gaat terug tot 1825. Het domein is al 7 generaties lang familiebezit en is gelegen in Nuits-Saint-Georges, in het hart van de Bourgogne. 127 ha Wijngaarden, verspreid over Côte de Nuits, Côte de Beaune en Côte Chalonnaise, waarvan 12 wijngaarden met Grand Cru classificatie, 25 met Premier Cru classificatie en 6 wijngaarden met een classificatie “Monopole”. Het domein wordt geleid door Erwan Faiveley, die het werk in de wijngaarden in eigen beheer houdt om zelf controle te hebben over de kwaliteit van de druiven. De handgeplukte oogst wordt met zorg naar gewelfde kelders uit de 19e eeuw gebracht, gelegen in Nuits-Saint-Georges. Om geweldige Bourgognes te maken, combineert Erwan Faiveley de principes van moderne oenologie met traditionele rijping in Frans eiken vaten. Dit alles draagt ertoe bij dat Faiveleywijnen een hoog aanzien hebben.
Domaine Faiveley Bienvenues Batard Montrachet Grand Cru 2021
Bodem
De wijnstokken staan aangeplant op een bodem van bruine grond en kalksteen.
Expositie
De Chardonnay druiven van deze Grand Cru komen uit Montrachet en grenzen aan het de illustere Montrachet wijngaarden.
Leeftijd
De wijngaarden zijn aangeplant in 1980
Opbrengst
De gemiddelde opbrengst bedraagt 25 hl/ha.
Oogst
Domaine Faiveley houdt het werk in de wijngaarden in eigen beheer, waardoor ze zelf uitstekende controle hebben op de kwaliteit van de druiven. De handgeplukte oogst wordt met zorg naar de kelders in Nuits Saint Georges gebracht.
Vinificatie
De wijn rijpt in barriques van Frans eiken (waarvan 1/2 nieuw) gedurende 18 maanden met geregelde battonage.
Lekker bij
De wijn past uitstekend bij delicate schaal en schelpdieren, gerechten met truffel
- Herkomst: Bourgogne, Frankrijk
- Druivensoort: Chardonnay
- Inhoud: 75 CL
- Smaaktype: elegant, gedroogde citrus, brioche
- Houdbaarheid: 2030-2035
- Vinificatie: 18 maanden Franse eik met battonage
- Serveertemperatuur: 12 tot 14 graden
- Glasadvies: bourgogne glas
- Lekker bij: delicate schaal- en schepdieren, gerechten met truffel
Help ons en andere klanten door het schrijven van een review
0 sterren op basis van 0 beoordelingen Je beoordeling toevoegen